Депутати з Прилуцького знову проголосували за приєднання до міста. Що це означає?

Депутати з Прилуцького знову проголосували за приєднання до міста. Що це означає?
Джерело фото: Волинь24

15 липня депутати Прилуцької сільської ради Ківерцівського району проголосували за приєднання до Луцька. Розбираємося, що це означає.

Прилуцькі обранці не вперше приймають таке рішення. Наразі це єдина приміська сільська рада, яка не стала частиною жодної ОТГ. Однак сільський голова Валентин Арчибасов постійно його ветує. У цій сільській раді більшість – проукропівська і підтримує позицію Луцької міської ради.

Саме тому про вчергове прийняте рішення про приєднання до Луцька найперше повідомили представники луцької влади. Зокрема, й перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

Однак консультант з правових питань Асоціації міст України Валентин Малиновський зауважив, що фактично це рішення означає тільки початок процесу приєднання, тобто – говорить тільки про те, що обранці знову виявили таку ініціативу. Про це він написа у групі «Децентралізація влади на Волині» у фейсбуці.

«Змушений внести корективи у поширену інформацію щодо сьогоднішнього рішення Прилуцької сільської ради, яка згідно перспективного плану входить до Луцької ОТГ.

У зв'язку із багаторазовими вето сільського голови, депутати розпочали із самого початку процес приєднання до Луцька.

Отже, 10 депутатів проголосували за:

1)Про ініціювання пропозиції щодо добровільного приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до територіальної громади м. Луцька;

2) Затвердження порядку проведення громадського обговорення з питань добровільного приєднання до територіальної громади міста обласного значення Луцька.

Так що все лише розпочинається в черговий раз...» - пояснює Малиновський.

Наступний етап – громадське обговорення.

Прилуцький сільський голова так само має право накласти вето на це рішення. Він робив це тричі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У сорочці родився: в Луцьку немовля, яке випало з 5 поверху, впіймали двоє перехожих
Наступна новина «Базару не місце біля замку» - кандидат від «Слуги народу» розповів про туристичний потенціал Луцька
Останні новини
Схожі новини