Сестри з Маріуполя організовують майстеркласи у луцькій бібліотеці

Сестри з Маріуполя організовують майстеркласи у луцькій бібліотеці
Фото: Суспільне

Анастасія та Поліна Терновські — сестри. Дівчата у березні разом з родиною до Луцька приїхали з Маріуполя. Нині вони організовують майстеркласи зі створення оригамі у обласній бібліотеці для юнацтва.

Про це пише Суспільне

Дев'ятирічна Анастасія чотири роки займалася бальними танцями, англійською мовою та музикою. Коли приїхала до Луцька, каже, не вистачало творчих та розвивальних занять. Минулого року дівчина опанувала техніку оригамі.

«Я один раз зробила, вдруге та й навчилася. Зрозуміла, що можу сама показувати, як це робити», – говорить Анастасія.

Виїжджати з рідного міста, каже дівчинка, було страшно, а залишатися — небезпечно. 

«Бомбили сильно. Ми спочатку сиділи вдома і переходили у підвал в один, а потім перейшли в інший дуже пильний і дихати не було чим», – пригадує школярка.

Дівчинка каже, що забути пережите допомагають заняття в бібліотеці. Їх вона разом із шестирічною сестрою Поліною проводять безплатно.

На майстерки з дівчатами приходить їхня бабуся. Зінаїда Доля розповіла Суспільному: у Маріуполі її родина жила на лівому березі міста. Найпершими відчули на собі обстріли російської армії. Їх будинок обстрілювали з танка.

Анастасія та Поліна Терновські готують виставку у техніці оригамі. Говорять, що усі зібрані гроші з продажу передадуть для Збройних сил України.

Читайте також: На Волині для військових волонтерить 93-літнє подружжя

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку виготовляють сертифіковані турнікети для військових
Наступна новина Лучанин налаштовував обладнання для трансляції пропагандистських телеканалів на Волині
Останні новини
Схожі новини