Шахраї запустили фейкову криптогривню

Шахраї запустили фейкову криптогривню

Шахраї вирішили заробити на зборі коштів від запуску фейкової національної криптовалюти України.

Про це пише Ліга Бізнес Інформ.

Згідно з повідомленням, вчора один із ресурсів про криптовалюту повідомив, що Національний банк України запустив свій проект на Blockchain – українську криптовалюту, яка отримала назву eUAH. Ресурс також опублікував скріншот сайту проекту із знаком питання в заголовку.

Сайт проекту було зареєстровано 16 березня. Творці наразі невідомі, однак в описі йдеться про те, що ініціатором випуску кріптогривні є українські держоргани – Держагентство з електронного урядування, Нацбанк і Мін'юст. Проект нібито почався в березні.

«У 2018 році заплановано випустити у вільний обіг до 10% запасу токенів. Початок життя електронної гривні», – йдеться на сайті.

У eUAH також є «біла книга», зроблена в стилі презентацій НБУ. У ній говориться, що в наступному році криптовалюту використовуватимуть у всіх сферах економіки країни й на неї доведеться 15% транзакцій.

Засновник криптовалютної біржі Kuna Exchange Михайло Чобанян назвав запуск української криптовалюти фейком і заявив, що в країні створенням криптогривні займається лише він та НБУ. За його словами, будь-який шахрай може оформити такий проект за десять хвилин, ще день витратити на запуск сайту.

У Нацбанку й Держагентстві з електронного урядування також спростували участь у проекті. У НБУ повідомили, що їх проект поки перебуває на стадії розробки, інформація про нього не розголошується.

«Він не виноситься на широкий загал і проводиться на умовах волонтерства», – уточнили в НБУ.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ківерцівському районі викрили крадія лісу
Наступна новина Івано-Франківськ закупив луцькі автобуси
Останні новини
Схожі новини