Ще 30 млн грн для Волині, - результати домовленостей Ігоря Палиці

Ще 30 млн грн для Волині, - результати  домовленостей Ігоря Палиці

Голова обласної ради Ігор Палиця днями мав зустріч з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Діалог виявився результативним для області, оскільки вдалося попередньо домовитися про виділення 30 млн грн з державного бюджету для обласних лікарняних закладів. Йдеться про обласний перинатальний центр та інфекційну лікарню.

Нагадаємо, будівництво Волинського обласного перинатального центру в Луцьку – історія, яка триває вже майже два десятки років. Рішення про початок його будівництва було ухвалено ще в 2000 році, а капсулу під зведення заклали в 2001 році.

"Завершення будівництва перинатального центру – це вкрай важливе питання для Волинської громади. Особливо, якщо врахувати, що породіллі обласного центру й області досі змушені народжувати у єдиному в місті пологовому будинку.

Що ж до спеціалізованого медичного закладу, де приймалися б складні пологи та проводилася реабілітація дітей із вродженими вадами, - його в регіоні просто не існує", - наводить аргументи для українського Прем'єра Ігор Палиця.

Зауважимо, що саме завдяки сприянню пана Гройсмана у 2017 році на добудову цього перинатального центру з державного бюджету виділено кошти через субвенцію обласному бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у розмірі 45 млн.грн. та з Державного фонду регіонального розвитку - 19,4 млн.грн.

Наразі в Уряду просять виділити ще 10 млн грн, які необхідні для повноцінного облаштування та функціонування Волинського обласного перинатального центру. Державні кошти спрямують на придбання медичного обладнання та устаткування.

 Не менш важливим питанням для мешканців області є надання якісних медичних послуг Волинською обласною інфекційною лікарнею. Заклад  збудований ще у 1954 році, і на сьогодні потребує термінового капітального ремонту. Лише у 2017 році в цьому закладі охорони здоров’я проліковано близько шести тисяч волинян.

Для виконання необхідних робіт виготовлено проектно-кошторисну документацію «Капітальний ремонт приміщення обласної інфекційної лікарні  по вулиці Шевченка, 30», загальна вартість яких становить 45 млн.грн.

Не стоїть осторонь цієї проблеми і найвищий представницький орган краю – Волинська обласна рада. Станом на сьогодні з обласного та місцевих бюджетів виділено на капітальний ремонт приміщень Волинської обласної інфекційної лікарні 20,22 млн.грн.

Голова обласної ради  Ігор Палиця  у розмові  з Володимиром Гройсманом підняв питання про виділення з державного бюджету 20 млн грн для капітального ремонту приміщень Волинської обласної інфекційної лікарні. 

"Щиро сподіваємося на Вашу підтримку з цих надзвичайно важливих для Волині питань", - зазначив очільник обласної ради, звертаючись до Прем'єр-міністра. Сьогодні Ігор Палиця направив офіційний лист до очільника Уряду з відповідними проханнями.

Втім,  за процедурою виділення державних коштів для області передбачається після відповідних клопотань облдержадміністрації.

У зв'язку з цим та враховуючи соціальну значимість питань,  голова обласної ради звернувся з офіційним листом до голови ОДА Олександра Савченка. 

"Беручи до уваги попередні домовленості  з Прем’єр-міністром України В.Б.Гройсманом, просимо Вас надіслати клопотання до Кабінету Міністрів України про виділення коштів з державного бюджету на придбання медичного обладнання та устаткування для Волинського обласного перинатального центру в сумі 10 млн грн  і капітального ремонту приміщень Волинської обласної інфекційної лікарні - 20 млн грн", - йдеться у листі до голови Волинської ОДА.    

 

 

 

 

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Прописка по-новому: в Україні зібралися змінити правила реєстрації громадян
Наступна новина Дівчинка проти своєї волі 10 років прикидалася хлопчиком
Останні новини
Схожі новини