Що буде з волинськими шахатами?

Що буде з волинськими шахатами?

Депутати обласної ради з нововолинська Алла Лісова та Валерій Курстак підняли проблему у спільному депутатському запиті.

«Шахтарський Нововолинськ останнім часом охопила нова хвиля неспокою, викликана складною ситуацією на волинських шахтах. Досі до кінця не зрозуміло, в якому статусі перебуває шахта №9 «Нововолинська», яка ще здатна давати якісне вугілля.

Протистояння на цьому підприємстві - не що інше, як боротьба за поки що ласий шматок, який залишився від колишньої досить успішної копальні, який ніяк не можуть поділити.

Тривогу також викликає хронічне недофінансування будівництва шахти №10, яка вже зводиться майже тридцять років. Бажання запустити цей стратегічно важливий об’єкт не на ділі, а на словах, які звучать з уст високопосадовців не одне десятиріччя - всього-на-всього лише дешевий піар напередодні кожних виборів. Шахтарі кажуть, що всі ці роки десята шахта перетворилася на такий собі банк з відмивання грошей.

Коли до запуску її першої черги залишилося зовсім небагато (готовність становить більше 80 відсотків), чиновники від влади вирішили поставити на ній хрест. В Держбюджеті на її будівництво закладено всього 10 мільйонів гривень при потребі не менше 600 - 700 млн. Пройшла інформація, що фонд Держмайна планує виставити її на приватизацію.

Таким чином всі надії на те, що шахта №10 із запасами в 40 млн. тонн вугілля дасть роботу спеціалістам, звільненим у результаті закриття відпрацьованих копалень, виявилися примарними», - йдеться у депутатському запиті, який адресований голові Волинської обласної ради  та голові Волинської обласної державної адміністрації  для розгляду і вирішення по суті.

«Просимо вас посприяти в якнайшвидшому визначені подальшої долі дев’ятого вугільного підприємства та в обіцяному дофінансуванні шахти №10, з якою кілька тисяч шахтарських сімей пов’язують своє подальше життя», - пишуть в запиті депутати.

Результати голосування за запит

Всі запити Валерія Курстака

Всі запити Алли Лісової

Всі депутатські запити

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку за недоношеними дітками стежитиме сучасна техніка від клієнтів ПриватБанку
Наступна новина На українських дорогах звузять ширину смуг руху
Останні новини
Схожі новини