Що робити, якщо чужий дорослий лає вашу дитину: відповідь психолога

Що робити, якщо чужий дорослий лає вашу дитину: відповідь психолога

У пісочниці, в дитячому саду, в школі вашу дитину може відчитати або посварити чужа доросла людина.

Як правильно поводитися в подібній ситуації, розповів психолог, – пише Сьогодні

Коли дитину лає чужий дорослий, вона лякається, тому що сили явно нерівні, влада у дорослого, безпеки немає.

Для того, щоб дитина відчувала себе в безпеці, мамі варто в першу чергу фізично загородити свою дитину від того дорослого, який сприймається ним як загроза. Так дитина буде відчувати себе під захистом.

Після цього мамі чи батькові слід вирівняти ситуацію, ініціюючи розмову "по горизонталі" дорослий-дорослий. Варто пам'ятати, що діти знаходяться поруч і саме зараз вони побачать модель поведінки в конфліктній ситуації. Тому слід демонструвати повагу до опонента і привітавшись, запитавши ім'я, з'ясувати причину конфлікту.

Якщо ваша дитина дійсно порушила психологічний рубіж іншої дитини (забрала іграшку, штовхнула і т. д.), слід принести вибачення, зробивши собі замітку про те, що вдома варто обговорити з дитиною питання "своє-чуже".

Якщо діти дружать – ходять в одну групу садка, живуть поруч, слід домовитися з іншою мамою про те, як в майбутньому діяти в подібній ситуації, наприклад, в подальшому такі зауваження слід говорити не дитині, а дорослому (в даному випадку мамі) безпосередньо.

Так дитина зможе взяти для себе корисний досвід з ситуації, що склалася, і навчитися, як зробити так, щоб в подальшому не потрапляти в таке становище.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 25 квітня
Наступна новина Синоптики розповіли, яким буде травень
Останні новини
Схожі новини