Сидіти на службі у церкві можна, – Епіфаній

Сидіти на службі у церкві можна, – Епіфаній
Митрополит Епіфаній (фото: BBC.com)

Очільник Православної церкви України Епіфаній заявив, що в храмах можна сидіти під час богослужіння. 

Він переконує, що позитивно ставиться до того, , щоб у храмах було більше місць для сидіння під час богослужінь. Про це він повідомив у інтерв’ю Радіо Свобода

«Православна церква не проти лавок у храмах. Але якщо ми візьмемо Михайлівський золотоверхий собор чи інший у центрі Києва храм, якщо ми розмістимо лавки чи стільці, то це автоматично зменшить вдвічі або втричі місткість собору. Тому навіть у Михайлівському золотоверхому монастирі біля стін є лавки, ми поставили лавки для тих людей, які мають у цьому потребу», – сказав Епіфаній. 

Читати також: Інтронізація Епіфанія: очільник ПЦУ офіційно зійшов на престол

«Загалом, у нас немає заперечень щодо сидіння в храмі. Є певні періоди богослужіння, коли і священнослужителі сидять, а є періоди, коли потрібно стояти», – сказав Епіфаній.

Він додав, що викорінює звичку працівників храмів сваритися на жінок, які заходять до православного храму без хустки.

Епіфаній зазначив, що працівники храмів старшого віку роблять різкі зауваження молоді. Утім він намагається викорінювати таку звичку, адже вважає, що приймати людину треба «з любов'ю», а не за зовнішнім виглядом.

«Ми повинні прийняти її з любов’ю. Вона сама прийде до усвідомлення, що в такому вигляді не можна відвідувати храм», — сказав митрополит. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Казкові світлини засніженого озера Світязь. ФОТО
Наступна новина У Московському патріархаті заявили, що в селі на Волині відмовились переходити в нову церкву. ФОТО
Останні новини
Схожі новини