У Московському патріархаті заявили, що в селі на Волині відмовились переходити в нову церкву. ФОТО

У Московському патріархаті заявили, що в селі на Волині відмовились переходити в нову церкву. ФОТО
Громада у храмі села Пожарки (джерело: Волинська єпархія УПЦ МП)

У Волинській єпархії УПЦ МП заявили, що громада УПЦ села Пожарки Рожищенського благочиння відмовилась змінювати юрисдикцію.

3 лютого у Свято-Стефанівському храмі УПЦ села Пожарки Рожищенського благочиння відбулись парафіяльні збори. З благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ, зібрання очолив настоятель громади протоієрей Віталій Виннічук, – повідомили у прес-службі Волинської єпархії  УПЦ МП.

Зазначають, основним питанням порядку денного було збереження чинною юрисдикції православної громади. Відповідно до голосування, 58 членів громади проголосували за те, щоб залишатись в УПЦ МП, двоє утримались, проти не проголосував ніхто.

«Таким чином, Свято-Стефанівська громада села Пожарки залишається вірною канонічній УПЦ, Предстоятелем котрої є Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій», – йдеться у повідомленні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сидіти на службі у церкві можна, – Епіфаній
Наступна новина В Україні 89 людей захотіли йти в президенти
Останні новини
Схожі новини