Сімейним лікарям Волині купили автомобілів на 8,5 мільйона гривень. ФОТО

Сімейним лікарям Волині купили автомобілів на 8,5 мільйона гривень. ФОТО

На Волинь прибули 23 автомобілі марки «Пежо 301» для сімейних лікарів.

Вони закуплені за кошти співфінансування субпроекту «Вдосконалення допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області» проекту МОЗ і Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі в людей», – про це інформують у прес-службі Волинської ОДА.

За словами начальника управління охорони здоров'я Волинської облдержадмінстрації Ігоря Ващенюка, вартість придбання – понад 8,5 мільйона гривень. Транспортні засоби ще до кінця року доправлять на місця, в амбулаторії загальної практики – сімейної медицини. Нині ж визначаються з розподілом, відповідно до затвердженого плану спроможної мережі закладів охорони здоров'я.

Авто призначені для користування лікарів загальної практики – сімейних лікарів для того, щоб зробити первинний рівень надання послуг ще доступнішим для пацієнтів.

Наразі це – перша партія авто. У наступному році за кошти співфінансування планують придбати ще понад 3 десятки транспортних засобів такого ж призначення. Однак якщо у цій закупівлі орієнтувалися на економічності моделей, то при оголошенні наступних тендерів акцент робитимуть на прохідності, з врахуванням дорожної ситуації в краї.

«Звичайно, що все одразу зробити неможливо. Але ми працюємо над тим, аби втілювати медреформу у тому руслі, яке обрало профільне міністерство», – запевнив Ігор Ващенюк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключення світла на Волині 13 грудня
Наступна новина Весь день - сніг: погода у Луцьку та області на 13 грудня
Останні новини
Схожі новини