Ситуація на українсько-польському кордоні: чи є черги і які нині діють правила виїзду і в’їзду

Ситуація на українсько-польському кордоні: чи є черги і які нині діють правила виїзду і в’їзду

З початку війни був великий ажіотаж на пунктах пропуску на українсько-білоруському кордоні. Нині ж ситуація змінилася, позаяк більшість громадян, які планували залишити Україну, евакуювалися. Прикордонники зі свого боку доклали максимум зусиль, зокрема збільшили кількість нарядів та інспекторських місць, аби надати можливість всім охочим вчасно евакуюватися. Нині ж завдяки пілотним проєктам зменшилися і черги вантажівок, які ще два місяці тому тривали тижнями. 

Які нині діють правила виїзду і в’їзду на пунктах пропуску на українсько-польському кордоні, розповів на брифінгу у 6 Волинському прикордонному загоні, старший лейтенант  –  старший офіцер відділу організації прикордонного контролю Волинського прикордонного загону Роман Колачик. 

За його словами, у зв’язку з тривалою блокадою морських портів, був значно збільшений вантажний потік машин, які перевозять товари до Євросоюзу і значно зросли черги вантажівок. Для того, щоб вирішити ситуацію, прикордонники ввели низку пілотних проєктів на пунктах пропуску на ділянці з польською стороною (у межах Волині це «Ягодин» і «Устилуг»).  

Черга в середньому може становити від 200 до 500 машин, залежно від дня тижня. 

Так, на «Ягодині» від початку літа припинили пропуск легкових авто (до 7 тонн). Нині пропускають лише фури та автобуси. Завдяки такому нововведенню  черги на кордоні значно зменшилися і тривалість очікування стала також меншою. Хоч певні навантаження нині також є і черга в середньому може становити від 200 до 500 машин, залежно від дня тижня. 

Також було досягнуто домовленостей про пропуск через пункт пропуску «Устилуг». Спочатку це стосувалося автомобілів до 7,5 тонн, як на виїзд, так і в’їзд (що також посприяло розвантаженню інших пунктів пропуску), а з часом було запроваджено також пропуск на виїзд з України фер без вантажу, які слідують до Європи. Усі ці заходи, за словами Романа Колачика, допомогли стабілізувати ситуацію на кордоні.

Читайте також: «Побачене закарбовується глибоко в серці». Музиканти оркестру прикордонників про поховання Героїв


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Війна забрала життя ще одного Захисника з Волині
Наступна новина З російського полону звільнили ще одного волинянина
Останні новини
Схожі новини