«Ситуація є кричущою». На Камінь-Каширщині пошкодили значні площі лісу

«Ситуація є кричущою». На Камінь-Каширщині пошкодили значні площі лісу

Одне з приватних сільськогосподарських підприємств, проводячи розкорчування площ, зайшло в межі держлісфонду. Пошкодили значні площі лісу, що межує із землями громади, які віддали в оренду під ведення сільського господарства.

Це – територія с. Сошичне Камінь-Каширського р-ну. Саме тут працівники державної лісової охорони та поліції періодично фіксують значну кількість деревини невідомого походження на приватних пилорамах. Подібні ситуації є найпоширенішим джерелом походження нелегальної лісопродукції.  Виявили це працівники державної лісової охорони ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» та Волинського ОУЛМГ, – повідомляє пресслужба лісівництва.

«Ситуація є кричущою. Крім того, що не сприяє виконанню Указу Президента про масштабне заліснення країни, адже під розкорчування йдуть фактично готові ліси в межах громад, які віддаються в оренду під ведення сільського господарства. Знищуються ще й площі держлісфонду, що межують із ними, збільшується обіг незаконної деревини»,- йдеться у повідомленні.

Справу передали в поліцію. Триває слідство.

Подібні факти раніше були виявлені вже й на Камінь-Каширщині.

Читайте також: Україна може втратити Полісся через водний шлях Е40

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку кухонним ножем вбили 46-річного чоловіка
Наступна новина За минулу добу ще у 93 волинян виявили коронавірус
Останні новини
Схожі новини