Скандал із «Садибою на джерелах»: медики здивовані, що заклад продовжував працювати

Скандал із «Садибою на джерелах»: медики здивовані, що заклад продовжував працювати
джерело фото: Відпочинок у Луцьку

Другий тиждень поспіль весілля у ресторані під Луцьком «Садиба на Джерелах» закінчується для гостей лікарняним ліжком.

Цього разу отруїлися 16 гостей, хворі у лікарню продовжують прибувати, – пише ІА Волинські новини.

Заступник головного лікаря Волинської обласної інфекційної лікарні Любов Серба розповіла, що ресторан мали б закрити, тому дуже здивувалася, коли почали надходити хворі, які днями відгуляли у закладі весілля.

«Коли перші хворі почали звертатися, то ми уточнювали, чи то вони були на весіллі 28 липня, адже тоді масово потруїлися гості. Думали, можливо якийсь хвостик ще тягнеться. Та ні, люди сказали, що 5-го серпня були. Це нас і здивувало, бо ж заклад був закритий. Але ні, пацієнти таки підтвердили, що були у ресторані «Садиба на Джерелах» саме 5 серпня», – інформує Любов Серба.

З її слів, нині з горе-закладу за допомогою лікарів вже звернулися 16 хворих.

«Вчора, 7 серпня, в обід почали надходити перші пацієнти зі скаргами на високу температуру, блювоту, болі в животі, загальну слабкість. Впродовж кількох години надійшло 4 пацієнти й ми з’ясували, що всі вони напередодні 5 серпня були на весіллі у ресторані «Садиба на Джерелах». До вечора пацієнти продовжували звертатися. На сьогоднішній їх у нас 10, з них – одна дитина. Окрім цих пацієнтів було ще 6 звернень, з яких одна дитина, однак від госпіталізації вони відмовилися. Стан був середньої важкості, втім, змусити людей залишитися в лікарні ми не можемо», – каже лікар.

«На сьогодні в усіх госпіталізованих пацієнтів стан середньо-важкий із вираженою інтоксикацією. Лікування хворих триватиме 7-10 днів, їм треба одужати не лише клінічно, а й бактеріологічно, щоб з організму не виділявся збудник», – розповідає медик.

Щодо лікування вдома, каже Любов Серба, то варто постраждалим бути обачними.

«Тими, хто відмовилися від госпіталізації, ними займатиметься амбулаторна служба. Втім, є сумніви, чи дійсно буде дотримано санітарно-гігієнічних умов для хворого. Саме тому ми й госпіталізуємо, щоб швидше пацієнт одужав, адже маємо можливість проводити потужну дезінтоксикаційну терапію та локалізовуємо вогнище захворювання, знімаючи небезпеку для членів сім’ї», – наголошує медик.

До слова, за сьогодні у медзаклад надійшло двоє хворих. Результати аналізів будуть найближчими днями.

Нагадаємо, це вже не перший випадок отруєння людей на весіллі у цьому ресторані. Так, 28 липня близько 30 запрошених на святкування людей отримали різного ступеня отруєння. Частину з них госпіталізували в інфекційну лікарню в Луцьку.

У кількох людей уже офіційно підтвердили діагноз – сальмонельоз. Серед гостей, які отруїлися, – сім громадян Швеції. Досі ще шестеро людей, серед яких дитина, залишають на лікуванні у медзакладі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині два фермери не можуть розібратися, чиє поле. ВІДЕО
Наступна новина Луцьким підприємцям розповіли про безконтактні «фішки» ПриватБанку
Останні новини
Схожі новини