Скандал на митниці: із Білорусі на Волинь не хотіли пропустити авто військових. ВІДЕО

Скандал на митниці: із Білорусі на Волинь не хотіли пропустити авто військових. ВІДЕО

На Волині військовики та митники поскандалили через авто «Шаран», яке ще рік тому завезли з Білорусі та передали в користування спілці воїнів АТО.

Відтоді машина на іноземній реєстрації не раз долала шлях із Волині до зони бойових дій, ідеться в сюжеті інформаційного проекту «Перші про головне», повідомляє ZIK.

«Машина була на передовій, у військових шпиталях, їздимо на виклики до хлопців, які потребують допомоги. І в нас немає іншого, щоби ми могли швидко пересуватися», – каже голова Спілки воїнів АТО Волині Юрій Дмитрук.

Та коли вояки у справах поїхали до Білорусі – впускати авто назад міжнародному переході «Доманово» митники не захотіли.

«Ми разів чотири просили пропустити. Наголошували, що авто спілки. Втім все марно», – каже боєць 80-ї десантно-штурмової бригади, який перевозив авто, Андрій Левонюк.

Митники ж атовцям пояснюють, що діяли у межах закону. А він передбачає присутність власника авто.

Водночас бійців таке ставлення обурило. Чоловіки припускають, що фіскали хотіли, аби їм заплатили. Кажуть, до інших водіїв такої прискіпливої уваги не було.

Та все ж авто пропустили. Керівництво митного поста запевняє: готові йти бійцям назустріч у всьому, що передбачає закон.

«У нас до учасників АТО завжди було нормальне ставлення. Чи ви думаєте, що ми в житті нічого не робимо й нікому не допомагаємо? Якби чоловіки показали, наприклад, посвідчення інваліда війни, то питання точно вирішили б», – наголошує заступник начальника митного поста «Доманове» Ігор Новік.

З’ясування стосунків тривало не більше 20 хвилин. Жодних радикальних дій ніхто не чинив, але атовці про них попередили, якщо ситуація повториться.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Травнева блискавка на світлинах луцького фотографа. ФОТО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 3 травня
Останні новини
Схожі новини