Скандал, «Смуглянка» і Пирожик: за що «цькували» юного співака з Волині

Скандал, «Смуглянка» і Пирожик: за що «цькували» юного співака з Волині

Після того, як юний співак Максим Ткачук з Турійська переміг на пісенному конкурсі у Лондоні, в інтернеті піднявся скандал: частина медіа і фейсбук-користувачів звинуватили хлопця у пропаганді «русского міра», адже на конкурсі він співав російську пісню «Смуглянка» в одязі радянського солдата часів Другої світової війни.

Що за конкурс?

У Лондоні відбувся Міжнародний фнестиваль-конкурс виконавського мистецтва «Stars of the albion 2020». («Зірки Альбіону – 2020). У ньому беруть участь діти, починаючи з 6 років.

Засновником і очільником фестивалю є російська співачака Євгенія Тєрєньтьєва, яка живе і працює в Лондоні.

Одним з організаторів цього конкурсу є російська держструктура «Федеральное агентство по делам Содружества Независимых Государств, соотечественников, проживающих за рубежом, и по международному гуманитарному сотрудничеству (Россотрудничество)»

Фестиваль пройшов у Лондоні всьоме.

12-річний мешканець Турійська Максим Ткачук теж взяв у ньому участь і переміг у кількох номінаціях. Він виконував три пісні: Мусліма Магомаєва «Синяя вечность», Демиса Русосса «Сувенір» і «Смуглянку».

Резонанс у ЗМІ

Після того, як видання «ВолиньUA» опублікувало новину з заголовком «Юний волинянин пропагував «русскій мір» в Англії», частина користувачів мережі Фейсбук поширювала її і обурювалася цим фактом.

По тому на телеканалі «Аверс» з’явився розлогий сюжет про сироту Максима Ткачука і його «цькування» інтернет-спільнотою загалом і екс-заступником голови Волинської обласної ради, свободівцем  Олександром Пирожиком – зокрема.

«Розбирати» ситуацію, розповідати про «політичну істерику» і навіть згадувати про сина Порошенка взялося також видання «Страна.ua». 

І навіть російські ЗМІ згадали про «травлю мальчика-сироты»:

Пирожик приїхав до Максима Ткачука

Олександр Пирожик відвідав вдома Максима і розповів про це у Фейсбуці. Він стверджує, що зробив це, аби «поставити крапку в численних спекуляціях і припинити потік брехливих звинувачень».

Хлопця він назвав «талановитим і наполегливим, який прагне себе зреалізувати і який справді потребує нашої підтримки й допомоги».

А пісенний конкурс в Лондоні Пирожик прокоментував так: «Перед Максимом з бабусею поставили жорстку умову: співати російською. …Про прихований підтекст такої умови навіть не думали. Про те, що за всім цим стоять пропагандисти з «Россотруднічества», вони не знали, інакше, кажуть, на таке б не погодилися. Тепер розуміють, як брутально їх підставили. Своє обурення з цього приводу бабуся Максима згодом висловила телефоном члену журі Сандрі Лісовській, яка, м’яко кажучи, використала їх у своїх пропагандистських цілях».

Олександр Пирожик і Максим Ткачук з бабусею. Фото з Фейсбуку Олександра Пирожика

Зазначимо, що на офіційному сайті конкурсу «Зірки Альбіону» про вимоги до пісень йдеться таке: «Репертуарных ограничений нет, каждый конкурсант на должен исполнить две разнохарактерные контрастные композиции. Для вокалистов необходимо включить в программу одну песню на английском языке, вторая песня может быть исполнена на любом языке мира (в этом случае необходимо перед выступлением предоставить жюри литературный перевод песни)». 

Пирожик вважає, що в усьому винні «пропагандисти «русского міра», намагаючись пересварити нас, українців».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (4)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Вона жива?». Мурза з луцької квіткової крамниці. КІТ НА ОФІСІ
Наступна новина Недопад і двоє депутатів заспівали на «Аверсі» під фонограму
Останні новини
Схожі новини