«Вона жива?». Мурза з луцької квіткової крамниці. КІТ НА ОФІСІ

«Вона жива?». Мурза з луцької квіткової крамниці. КІТ НА ОФІСІ

Треба бути кішкою Мурзою, щоб жити у квітковій крамниці.

Мурза спить на низькому підвіконні. Кожен, хто проходить повз магазин «Арт-Букет», бачить її у вікні.

«Вона жива?» – часом запитують люди, які переступають поріг крамнички.

Мурза тоді ліниво піднімає голову, потрушує вухом і прискіпливо дивиться на нового шанувальника (цю). Мовляв, жива, жива… Дивні люди.

«Знайомтеся, це Марсік і Буц», - написав якось у себе на ФБ президент авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України» Євген Дихне і показав двох (!) котів з офісу МАУ. Любов до котів в МАУ така безмежна, що з 10 лютого вони дозволили мандрувати в літаках котам із вагою до 10 кг.  Якось мер Дніпра Борис Філатов показав кота Байдена, який живе у тамтешній міськраді. Кіт на офісі – це круто, це добре, це правильно. А якщо це кіт, якого взяли з вулиці – то це на одне добро у світі більше. …«Хм))» - подумали ми на «Першому» і вирішили розказати і показати вам луцьких котів на офісі у спеціальній ранковій рубриці. Кожного ранку впродовж тижня розказуємо про корпоративного улюбленця. Читайте далі...

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Його звати Шпек. Він живе в креативній агенції дизайну та реклами Mirrolab. КІТ НА ОФІСІ 

Макс із «Maximus». Живе у спортклубі, грається …сантиметром. КІТ НА ОФІСІ


ОФІС

Квіткова крамниця «Арт-букет» на пр. Молоді у Луцьку. Це – один із магазинів невеликої «квіткової» мережі лучанки Ірини Журби. Захопилася флористикою ще у студентському віці, у 22 вже відкрила першу квіткову крамничку. В «Арт-букеті» продають квіти з України, Італії, Нідерландів, Еквадору, Туреччини.


КІТ

Мурза – біла з чорними плямами. Мабуть, тому і - Мурза. Власникам магазину кішка дісталася у спадок від попередників. До крамниці з вулиці її забрали продавчині крамниці, яка була тут раніше. Але магазин уже інший, а Мурза лишилася.

У «Арт-Букеті» кішка має своє «коронне» місце. То – білий килим на підвіконні.

Має Мурза своїх фанатів. Серед таких лучанин Валерій, мешканець одного з сусідніх будинків. Він носить Мурзі корм і своїми відвідинами урізноманітнює її скромні крамничні будні.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Даруйте чоловікам квіти – вони від цього щасливі», – луцька квіткарка Ірина Журба

Зранку зустрічає продавчинь, трохи бігає-грається. А потім, доки під вікном магазину вирує міське життя, увесь день спить. За півгодини до закриття вона завше попросить їсти. Повечеряє і лишається тут за старшу.

«Вона є нашою фішкою. Щойно клієнти переступають поріг і бачать Мурзу – одразу посміхаються і запитують: «Як звати?», «А ви її з дому приносите?», «А можна погладити?», «А не вкусить?». І це одразу налаштовує людей на позитив. Хоч тут у нас і небагато місця, але кіт у цю крамницю вписується ідеально. Вона тут за господиню, уже своя, рідна. Просто уявити ці стіни без Мурзи я вже не можу. Хочете завше мати з клієнтами гарну тему для розмови, хочете, щоб вони вам усміхалися з першої секунди – візьміть на офіс кота. Ми Мурзу дуже любимо», - розповідає продавчиня Іванна Матвійчук.

Мурза живе в оточенні ваз із квітами, розкішних вазонів та іншого типового для квіткової крамниці начиння. Що цікаво: якщо рядові домашні коти часто спокушаються погризти листя якоїсь домашньої зелені, то Мурза – ніколи. Кажуть, вона любить іноді забігти в «холодильник» (приміщення з нижчою температурою, де зберігають квіти), посидіти там. А ще – дуже любить пити …воду з-під квітів. Якщо з вази дістали букет, то вода у ній – смаколик для кішки.

 *  *  *

Отакі богемні звички.

Хтозна, може, і ви пили б тільки квіткову воду, якби були кішкою з квіткової крамниці?))

Текст: Олена ЛІВІЦЬКА

Фото: Ірина КАБАНОВА

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Цитра. Вільна кішка для вільних людей із луцького джаз-клубу. КІТ НА ОФІСІ​​​​​​​

Кішка, яка спить на акваріумі з ...жабою в луцькій студії реклами PaRtyzan. КІТ НА ОФІСІ

Філя з філармонії спить у кріслі Стадника. КІТ НА ОФІСІ​​​​​​​

Мурза з квіткової крамниці


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Їжа безкоштовно. У Турійську встановили холодильник для безпритульних
Наступна новина Скандал, «Смуглянка» і Пирожик: за що «цькували» юного співака з Волині
Останні новини
Схожі новини