Скандальну ділянку на Рівненській у Луцьку забудують десятиповерхівками

Скандальну ділянку на Рівненській у Луцьку забудують десятиповерхівками
Фото ілюстративне

У Луцьку частину вулиці Рівненської планують забудувати десятиповерхівками та підземними паркінгами. Всього планують звести три житлові квартали.

Про це стало відомо у середу, 6 листопада, під час засідання міського виконавчого комітету.

Члени виконавчого комітету погодили коригування детального плану території на вулиці Рівненській. Аналогічне рішення вже ухвалювали у листопаді минулого року, однак у червні цього року Волинський окружний адміністративний суд скасував рішення виконкому через відсутність екологічної оцінки. Позов ініціювала прокуратура.

Зауважимо, мова йде про землю на вулиці Рівненській, 119. Тут знаходились теплиці комунального підприємства «Парки та сквери міста Луцька». У березні 2018 року депутати Луцькради зі скандалом безплатно віддали під забудову фірмі «Житловий квартал» майже два гектари землі. Тоді питання викликало не лише бурхливі дискусії у сесійній залі, й затягування роботи сесії далеко за північ, шарпанину і бійки. Саму ж фірму пов’язують з пов'язують з родичами та знайомими заступника міського голови Костянтина Петрочука та депутата Сергія Були.

За словами головного архітектора міста Веніаміна Туза, в першу чергу на цій ділянці збудують десятиповерховий будинок на шість під’їздів з підземним паркінгом.

«Після погодження детального плану території забудовники вже можуть розробляти проектну документацію і починати будівництво», - каже чиновник.

В подальшому ж можливе зведення трьох кварталів, однак ділянку можуть розділити між різними власниками.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кинули кошеня до левів і годували тигра хлібом. У Луцькому зоопарку скаржаться на гостей
Наступна новина Краєзнавця Олександра Котиса призначили радником міського голови
Останні новини
Схожі новини