«Сказав, що знає секрет Всесвіту», - Антитіла про лучанина, який з ними судиться

«Сказав, що знає секрет Всесвіту», - Антитіла про лучанина, який з ними судиться
Антитіла (фото: Вікіпедія)

Учасники гурту «Антитіла» Тарас Тополя і Сергій Вусик прокоментували суд за позовом лучанина Сергія Лапковського, який звинувачує музикантів у використанні його патенту на налаштування параметрів музичної композиції. 

Про це повідомляє ТСН

Нагадаємо, Лапковський подав позов на понад мільйон гривень проти популярного українського гурту «Антитіла». Він звинуватив музикантів у тому, що вони нібито використали у своїх композиціях запатентовану ним корисну модель №74516 «Спосіб налаштування параметрів музичної композиції».

Музиканти ж запевняють: звинувачення абсурдне. Своєю чергою «Антитіла» подали позов на Лапковського – за шахрайство. 

«Якщо він (Лапковський, - ред.) з'явиться суд, то боротимемося за свої права. А якщо не з'явиться, то, сподіваємося, декілька судових засідань - і все повернеться до нормального русла», - зазначив Тарас Тополя. 

Директор гурту Сергій Вусик наголосив, що ситуація склалася абсурдна і ще жоден музикант у світі не стикався з таким.

«Жодного прецеденту не було у світі ще. Це вперше», - зазначив Вусик.

Тополя навів приклад із модою, щоб пояснити абсурдність позову:

«Це якби у моді хтось ввів патент на носіння піджаків чоловіками зростом 180 см, бо це гармонізує їх з навколишнім середовищем. Так само і у нас, тобто якщо пісня у тональності ля-мажор і її темп 110, значить ви потрапляєте під дію патенту. І таких патентів він зробив під кожну з 24-х тональностей».

Вусик зауважив, що у світі існує багато пісень, які підпадають під цей «патент», серед яких є старі пісні українських виконавців - «Другої ріки», «Океану Ельзи», та закордонних - «Modern Talking», «Abba».

Зазначимо, що Лапковський не з'явився на попереднє судове засідання у справі та не дає коментарів. 

«Він сказав, мовляв, Моцарт ні на чому не розумівся. А ось він винайшов і тепер це запатентував, бо знає якийсь секрет Всесвіту», - переповів Тополя.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На кордоні затримали волинянина, який віз 3500 психотропних таблеток. ФОТО
Наступна новина Які храми МП перейшли в нову церкву на Волині. ОНЛАЙН-КАРТА
Останні новини
Схожі новини