«Бери валер’янку, приходь на концерт», - «Антитіла» до лучанина, який з ними судиться

«Бери валер’янку, приходь на концерт», -  «Антитіла» до лучанина, який з ними судиться
Прес-конференція гурту «Антитіла»

Відомий український гурт «Антитіла» подав позов проти лучанина Сергія Лапковського, який вимагає від них понад мільйон гривень.

Про це на прес-конференції повідомив директор та музикант гурту Сергій Вусик. Нагадаємо, що більше року тому Сергій Лапковський звинуватив музикантів у використанні його патенту на налаштування параметрів музичної композиції.

«26 лютого буде суд у Києві. Суд проти Лапковського – це вже наш контрнаступ стосовно порушених ним наших авторських прав. Це копіювання пісень з нашого диску, тим більше незаконне копіювання з метою фінансового забезпечення, залучення третіх осіб, які нібито робили це не в комерційних цілях. Ми допускаємо, що всю цю історію вигадав навіть не Лапковський, а посередники» - прокоментував Сергій Вусик.

На концертах, до речі, будуть лунати дві композиції, через які й подали до суду – «Молоком» і «Все  красиво».

Тарас Тополя, лідер гурту, додав:

«20% репертуару виконавців так чи так підпадає характеристиці нібито його патенту. Чому ми, а не хтось інший? Він побачив, що «Антитіла» активно гастролюють, у нас є фінанси, ми нібито спроможні заплатити йому таку суму. Більше того, він телефонував до Сергія Вусика і пропонував залагодити питання набагато дешевше, ніж сума позову. Ми, звичайно, не погодились  і це переросло в принциповий батл. Або ми відстоюємо цю позицію і знищимо її, або відкриваємо ящик Пандори для всіх інших музикантів України».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скалецька покинула Нові Санжари, але обіцяє повернутись, - начальник медцентру
Наступна новина На Волині розпочали ремонт доріг державного значення. Перелік
Останні новини
Схожі новини