Які храми МП перейшли в нову церкву на Волині. ОНЛАЙН-КАРТА

Які храми МП перейшли в нову церкву на Волині. ОНЛАЙН-КАРТА
Фото ілюстративне

На Волині до Православної церкви України перейшли 22 парафії колишньої Української православної церкви Московського патріархату.

Загалом до складу ПЦУ увійшли 146 парафіяльних храмів, – інформує Канал24.

Також до новоствореної Православної церкви вже перейшли два кафедральні собори – Спасо-Преображенський собор у Вінниці та Миколаєво-Успенський собор у Коломиї.

Найбільше храмів до ПЦУ перейшло  у Вінницькій області, де про вихід з Московського патріархату оголосило вже 32 парафії.

Читати також: У волинському храмі, який перейшов в ПЦУ, вперше молилися українською. ФОТО. ВІДЕО

У Хмельницькій області таких храмів 23, у Волинській – 22, на Львівщині – 10, у Черкаській – 9, на Тернопільщині та Житомирщині по 8, а на Чернівеччині та Рівненщині по 7 парафій.

До новоствореної церкви вже приєдналися 4 парафії у Київській області, 3 в Одеській та по 2 у Чернігівській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Закарпатській областях та у Києві.

До ПЦУ перейшли також по одній громаді у Запорізькій, Миколаївській та Кіровоградській областях.

Нагадаємо, у селі Довгів Горохівського району релігійна громада Свято-Михайлівського храму прийняла рішення про перехід з Московського патріархату до помісної Православної церкви України.

Нагадаємо, у селі Топилище на Іваничівщині прихожани храму вирішили перейти з УПЦ МП в нову церкву. Таке рішенні підтримав і настоятель храму. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Сказав, що знає секрет Всесвіту», - Антитіла про лучанина, який з ними судиться
Наступна новина Встигни купити дешевше: затишні квартири у Ковелі від «Інвестора». ФОТО
Останні новини
Схожі новини