Скільки громад об'єднались у Волинській області. ВІДЕО

Скільки громад об'єднались у Волинській області. ВІДЕО
Учасники круглого столу (скріншот з відеосюжету)

У стінах Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування відбувся круглий стіл,  де обговорили впровадження децентралізації у Волинській області та пріоритетні завдання у цій сфері на найближчий період.

Участь  у заході взяли  представники обласної та районних  державних адміністрацій, Волиньради та інших місцевих рад, йдеться у сюжеті Sfera-TV.

Впровадження децентралізації у Волинській області здійснюється доволі стрімко, зазначив голова Луцької райдержадміністрації Тарас Яковлев.

«Волинська область та Луцький район дуже активно включились у питання об’єднання, дуже багато громад вже об’єднались. Наприклад, у Луцькому районі 90 відсотків громад вже об’єднані», – розповів він.

«Якщо хтось не об’єднається добровільно, існують Перспективні плани розвитку територій, я думаю, що це буде зроблено просто адміністративним шляхом. Це буде логічне завершення цієї реформи,» – зазначив він.

До слова станом на лютий 2019  на Волині вже створено 50 ОТГ, а за перспективним планом в області має бути 73 об'єднаних громади. За чинним проектом територію області буде поділено на 4 великих райони з центрами у Луцьку, Володимирі-Волинському, Ковелі та Камені-Каширському.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мрія за акційною ціною: біля Луцька продається 4-кімнатна квартира
Наступна новина Комплексний сервіс та індивідуальний підхід: як працює компанія WEST AUTO HUB
Останні новини
Схожі новини