Скільки церков на Волині належать до ПЦУ та УПЦ МП

Скільки церков на Волині належать до ПЦУ та УПЦ МП
Фото ілюстративне

До надання Томосу 622 церкви на Волині належали громадам УПЦ МП, 338 – УПЦ КП. Після створення Православної церкви України 42 громади вийшли з УПЦ МП.

Про це під час наради у середу, 20 лютого, розповів голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

Посадовець повідомив, що до надання Томосу Православній церкві України на Волині 622 культові споруди належали єпархіям Української православної церкви Московського патріархату. Натомість Київському патріархату належало 338 культових споруд.

«На Волині ситуація складніша, ніж в сусідніх областях. Зокрема, у Львівській. Це дуже велика різниця для патріотичної Волині, але так історично склалось», - зауважив Олександр Савченко.

Нагадаємо, станом на 19 лютого 42 громади на Волині проголосували за перехід до Православної церкви України. Це найбільша кількість в Україні.  Разом з громадами до ПЦУ перейшли 16 священиків.

Таким чином, у складі УПЦ МП в області залишаються 580 церков.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ПЕРЕХІД ДО ПЦУ

«Минулого тижня я мав офіційну зустріч з владиками, які представляють російську церкву в Україні. На їхню думку, є радикальність в діях громад, які приймають рішення про перехід до ПЦУ. Я з ними не погодився. Зі всіх сторін бувають емоції, але поки найрадикальніші дії – це зміна замків, коли священики відмовляються віддавати ключі, але це відбувається з обов’язковою участю правоохоронних органів», - наголосив голова ОДА.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «150 контейнерів треба вивезти», – посадовець про луцький ринок
Наступна новина На Волині священики вмовляють прихожан не переходити до ПЦУ до виборів, – Савченко
Останні новини
Схожі новини