Скільки заробили лісогосподарські підприємства Волині у 2018

Скільки заробили лісогосподарські підприємства Волині у 2018
Фото ілюстративне (джерело: ЕТВ)

Волинські лісівники звітують про зароблені та витрачені кошти у 2018-му. 

Про це повідомляє прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Скільки і за що заробили лісогосподарські підприємства?

325,9 млн грн – загальна сума річних податків, що  сплачені державними лісогосподарськими підприємствами  ВОУЛМГ за минулий рік.  132,2 млн грн надійшло до Державного бюджету, 112,5 млн грн – це податки та платежі до місцевих бюджетів; сума єдиного соціального внеску становить 81,2 млн грн. Тобто бюджети районів Волині за 2018 рік отримали від лісівників 112,5 млн грн!

За 2018 рік прибутково спрацювали всі держлісгоси області.

За результатами 2018 року  лісгоспи  Волині отримали 1 млрд 252 млн 479 тис. грн чистого доходу, що на 285 млн 753 тис. грн більше, ніж протягом аналогічного періоду минулого року (приріст 30%).

Зарплата лісівників зросла на 25%

Протягом року вдалося підвищити заробітну плату на 25%. Так, середня заробітна плата лісівників за 2018 рік становить 10 тисяч гривень. Зокрема у ДП «Городоцьке ЛГ» – 13 тис. 491 грн, ДП «Маневицьке ЛГ» – 11 тис. 697 грн, ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» – 11 тис. 922 грн.

Обсяг капітальних інвестицій – 71 мільйон гривень

Сюди увійшли:

  • 9,4 млн грн інвестовано  у  модернізацію  ДП «Любомльське ЛГ»,

  • 7 млн грн  капітальних інвестицій здійснено державним підприємством Маневицьке ЛГ»,
  • 7,7 млн грн  капітальні  інвестиції  ДП «Камінь-Каширське ЛГ»,
  • 5,6 млн грн    інвестиції у  ДП «Старовижівське ЛГ».

Запуск нового обладнання – можливість наростити об’єми переробки

Так, за 2018-й перероблено 423 тис. куб. м деревини, що на  39 тис. куб. м більше, ніж за 2017 рік.

Обсяг переробки деревини відомчими підприємствами ВОУЛМГ становив 30% від  обсягу заготівлі круглого лісу і є найвищим серед відомчих підприємств  Держлісагентства України.

Разом із цим варто наголосити, що порівняно із попереднім роком, підвищено об’єми переробленої деревини майже  в усіх виробничих підрозділах.

На кінець року відсоток продукції лісозаготівель у загальній структурі реалізації становить 56%, продукції переробки – 44%. У грошовому еквіваленті це – 704,5 млн грн, отриманих від реалізації лісопродукції проти 536,3 млн грн надходжень від продажу продукції переробки.

Соціальні проекти лісівників

«Соціальні проекти лісівників – не лише внесок у розвиток Волині. Це наше розуміння того, якою повинна бути співпраця підприємств галузі із громадами. Переважна частина працівників відомчих підприємств ВОУЛМГ проживають у сільській місцевості і не на словах знають, наскільки важливі дієві соціальні проекти  у громадах», – йдеться у повіломленні.

Серед таких проектів – лісові дороги, які на вже переважно стали соціальними і нерідко стають єдиним сполученням між віддаленими селами, і в які  протягом 2018 року року інвестовано 11 млн 670 тис. грн.

72 автобусні зупинки в екостилі – у кожному районі – ще одна  соціальна програма, що триває й досі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Народний фронт» планує висунути у президенти Яценюка
Наступна новина «Мене Порошенко відчитав і каже: знайдемо тобі іншу роботу!» – Олександр Савченко. ІНТЕРВ’Ю
Останні новини
Схожі новини