Скільки збудували і наскільки надійна: Погуляйко розповів про стіну на кордоні з білоруссю

Скільки збудували і наскільки надійна: Погуляйко розповів про стіну на кордоні з білоруссю

На півночі Волині тривають інженерні роботи з укріплення лінії кордону із Білоруссю, зокрема, зведення майже триметрового залізобетонного паркану з колючим дротом.

Про це розповів начальник Волинської військової адміністрації Юрій Погуляйко, інформує Суспільне. 

Зазначимо, що загальна протяжність кордону із білоруссю в межах Волині – 217 кілометрів.

11 листопада в ОВА повідомляли, що на кордоні звели три кілометри стіни. За словами Юрія Погуляйка, станом на 22 листопада – готова загорожа вже має довжину чотири кілометри.

"Лінія розмежування не потребує залізобетонної стіни упродовж усього кордону. Це різна місцевість: місцями є ліс, болота, озера. Тому на окремих ділянках риємо рови. Є місця, де достатньо металевої конструкції", – каже очільник військової адміністрації.

Роблять стіну із залізобетонних конструкцій. Її висота – три метри. Це шестиметрові такі сваї – забиваються стовпи, металева сітка. Вона тримає удар понад п'ять тонн.

Надійності стіні, каже начальник військової адміністрації, додають рови та насипи. На інших ділянках кордону вже є подібні загородження. Їх зводили громади. Протяжність ровів на півночі Волині – орієнтовно 65 кілометрів.

Усі інженерні роботи з облаштування стіни на кордоні із Білоруссю в межах Волині роблять прикордонники. Фінансують роботи з обласного та місцевих бюджетів, допомагають коштами і представники бізнесу.

"Надаємо субвенцію нашим прикордонникам: й на облаштування, й на матеріально-технічне забезпечення. Але дуже багато – це гроші громад області і бізнесу", – розповів очільник ОВА. Точної суми не озвучив.

Також Юрій Погуляко наголосив, що наразі на українсько-білоруському кордоні усе спокійно, але прикордонники та військові готові до будь-якого розвитку подій.

Читайте також: Волинянам пояснили,чому відключення світла не завжди співпадає з графіками


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Після загибелі Євген часто приходив у снах і кликав з собою: дружина полеглого Героя з Волині
Наступна новина У Луцьку сім'я отруїлася чадним газом: двоє дітей в реанімації
Останні новини
Схожі новини