У центрі Луцька склали присягу майже пів тисячі ліцеїстів

У центрі Луцька склали присягу майже пів тисячі ліцеїстів
Складання присяги ліцеїстами (фото ІА Волинські Новини)

У День захисника України присягу склали ліцеїсти Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної сотні.

Урочиста посвята в ліцеїсти відбулася 14 жовтня на Театральному майдані у Луцьку, повідомляє ІА Волинські Новини

За роки існування навчального закладу 3024 ліцеїсти пішли у доросле життя, понад дві тисячі випускників присягнули на вірність українському народу і обрали майбутньою професією військову справу. Понад 600 випускників ліцею зараз виконують службовий та громадянський обов’язок, захищають цілісність, незалежність і суверенітет України в операції об’єднаних сил на сході держави.

Керівник ліцею Павло Боснюк повідомив, що цього разу присягу приймає 451 ліцеїст. Він зауважив, що цього року здійснили випуск 324 вихованців, 168 з них стали курсантами вищих навчальних закладів сектору оборони та національної безпеки. Він висловив переконання, що більшість ліцеїстів, які щойно прийняли посвяту, присвятять життя служінню батьківщині.

Серед ліцеїстів понад 200 учнів – діти, батьки яких є або були учасниками бойових дій на сході, тож ці діти обрали шлях, яким йдуть їхні батьки. Павло Боснюк запевнив, що офіцерський та педагогічний склад ліцею зробить все можливе для того, щоб підготувати їх до самостійного життя, дати інтелектуальний, фізичний та психологічний рівень підготовки, який дозволить бути їм конкурентними в сучасних умовах, стати гідними захисниками батьківщини.

До вітання ліцеїстів долучилися представники обласної та міської влади, козацтва та духовенства.

Заступник голови Волинської облради Роман Карпюк передав вітання від голови обласної ради та депутатського корпусу та побажав їм з честю нести звання захисника вітчизни, жити у мирній країні.

Радник гетьмана Українського реєстрового козацтва Іван Степко вручив Павлові Боснюку відзнаку Українського реєстрового козацтва другого ступеня – срібний козацький хрест. Цю відзнаку отримали вже багато воїнів АТО, учасників бойових дій та українських громадян, які долучилися до виховання молодого покоління та продовження славних традицій українського козацтва.



Після посвяти ліцеїсти пройшли ходою центром Луцька.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині до кінця тижня затримається тепло
Наступна новина Склали рейтинг губернаторів. Волинь – на 14-му місці
Останні новини
Схожі новини