СНУ і ЛНТУ варто об'єднати в один потужний університет, – Палиця

СНУ і ЛНТУ варто об'єднати в один потужний університет, – Палиця
Східноєвропейський університет імені Лесі Українки

На думку народного депутата від Луцька Ігоря Палиці, університетам пора реформовуватися і підлаштовуватися під вимоги часу. Зокрема, вважає він, було б доречно об’єднати два волинських виші – СНУ і ЛНТУ – в один.

Про це він розповів під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс» 28 листопада, пише ІА Волинські Новини.

«Нам треба відходити від фахів, яких не потребує суспільство, від професій, де, отримавши диплом, молодий фахівець не може утримувати сім’ю. Я б бачив на теренах Волині один потужний університет, який об’єднає Східноєвропейський і технічний, оптимізує витрати, зробить практичним навчання, щоб він заробляв, як західні університети», – пояснив Ігор Палиця.


Серед перспективних напрямків, які варто було б тут розвивати, переконує він, – медичний, хіміко-технологічний, фармацевтичний. Сьогодні ж наші університети, каже, вже на 20 років відстали від сучасних технологій. Інакше – виші опиняться в ситуації, коли туди не хотітимуть йти вчитися.

Нагадаємо, міністерка освіти і науки України Ганна Новосад розповідала, що у планах її відомства – зменшити кількість університетів, але при цьому зробити їх потужнішими, зокрема і для того, щоб викладачі мали більшу платню.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Прем'єр-міністр анонсував «велике будівництво» доріг між обласними центрами
Наступна новина Вибори у Сошичненській ОТГ. На посаду голови – двоє кандидатів
Останні новини
Схожі новини