Солдатові, який утік із військової частини на Волині, загрожує до 10 років в'язниці. ФОТО

Солдатові, який утік із військової частини на Волині, загрожує до 10 років в'язниці. ФОТО
Солтада затримали у селі Радовичі Турійського району

Військовослужбовцю, який утік з військової частини у Володимирі-Волинському, а вночі 20 квітня був затриманий, повідломили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Йдеться про дезертирство зі зброєю, вчинене в умовах особливого періоду, повідомляють на сайті Державного бюро розслідувань.

Вирішують питання щодо обрання солдату запобіжного заходу.

У разі визнання військовослужбовця винним, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на термін до 10 років.

Нагадаємо, на Волині затримали солдата строкової служби Артема Григоренка, який 16 квітня самовільно залишив місце служби, а саме військову частину А1008, що розташована у місті Володимирі-Волинському.

Солдат зник разом з автоматом  АКС-74 із двома спорядженими магазинами по 30 набоїв у кожному і багнет-ножем. При цьому на момент втечі військовослужбовець був чатовим внутрішньої варти вказаної військової частини.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Військова прокуратура Волинського гарнізону Західного регіону України.

20 квітня слідче теруправління ДБР, розташованого у м. Львові, спільно з військовим прокурором та представниками Рівненського зонального відділу Військової служби правопорядку, місцезнаходження солдата встановило. Строковик перебував у селі Радовичі Турійського району Волинської області, що приблизно за 40 кілометрів від Володимира-Волинського.

Військовослужбовця затримали. При ньому виявили зброю, з якою він покинув місце служби, а також боєприпаси та багнет-ніж.

Причини свого вчинку військовослужбовець поки пояснити не може.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля Луцька прибирали територію, на якій хочуть зробити оздоровчо-відпочинкову зону. ФОТО
Наступна новина Суд розгляне позов про зняття Зеленського з виборів
Останні новини
Схожі новини