«Солідарність» у Луцькій міськраді відстоювала права демобілізованих бійців

«Солідарність»  у Луцькій міськраді відстоювала права демобілізованих бійців

У понеділок, 14 травня, під час засідання 41-ї позачергової сесії Луцької міської ради, кілька десятків учасників Операції об’єднаних сил заблокували сесійну залу. Причина – байдужість ситуативної більшості до потреб демобілізованих учасників ООС.

Про це йдеться на офіційному сайті партії «Солідарність».

Демобілізовані учасники Операції об’єднаних сил прийшли на сесію міськради з проханням виділити кошти на реконструкцію частини приміщення Комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» під реабілітаційний центр для учасників АТО. Однак цього разу, як і в більшості попередніх, міська влада пішла на спротив інтересам громади.

Намагався достукатися до влади керівник Спілки воїнів АТО Олег Кобилинський. Та більшість обранців луцької громади продовжувала стояти на своєму. Терпець бійців увірвався після оголошення в. о. Луцького міського голови Григорієм Пустовітом двадцятихвилинної перерви – вони заблокували зал засідань та вимагали негайного прийняття рішення з озвученого питання.

Підтримали позицію учасників ООС і члени фракції «Солідарність» у Луцькій міській раді Петро Нестерук та Артем Запотоцький.

«Реабілітаційний центр має бути вже давно. Ми можемо не купити десять іржавих корит і зняти певну суму з ремонту дворів, але нехтувати тими, хто йшов на війну за нас, ми не можемо. Може бути таке, що по бруківці, про яку говорив Поліщук, не буде кому ходити. Тоді голова фракції «УКРОП» стане першим, хто покине наше місто і нашу державу. Він навіть не подумає про те, що можна подавати патрони чи носити мішки з піском для барикад. Просто втече, як і половина фракції «УКРОП». Там немає духу і не варто про це далі говорити», – переконаний Артем Запотоцький.

«Сьогодні ви прокинулися в своїх ліжках, а не в окопах. Сюди прийшли хлопці, які хочуть подивитися у ваші очі. З 2014-го року цей Центр мав би бути першочерговим пріоритетом, виконаним вже. Сьогодні – 2018 рік. Рівень вашого морального каліцтва мені зрозумілий. Повірте, ми не прийшли до вас просити. Ми прийшли по те, за що вони воювали і проливали свою кров, щоб ви мали можливість сьогодні приїхати на своїх автівках, сісти в теплому залі і далі тут отаке виробляти», – звернулася до депутатської більшості психолог Олена Звєрєва.

Після тривалих палких дискусій, блокування сесійної зали, протесту бійців  та довгих телефонних переговорів голова фракції «УКРОП» у Луцькій міськраді, яка має більшість депутатського складу, Ігор Поліщук дає команду: «Знімаєм з дворів!». Градус напруги впав – обмеживши ремонт прибудинкових територій, виділили п’ять мільйонів гривень на реконструкцію частини приміщення КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» під реабілітаційний центр для бійців АТО.

«Ми – в опозиції. Чи може більшість зняти кошти з ремонту прибудинкових територій і віддати їх на реабілітаційний центр для бійців АТО? Звісно, може. Я не вважаю ні позитивною, ні конструктивною роботу цієї влади в місті Луцьку. Якби сьогодні люди не прийшли відстоювати свої інтереси, то, напевно, рішення не було би проголосоване. Ми зараз у безпеці тільки завдяки бійцям АТО. Сподіваюся, громада зробить правильні висновки і дасть гідну оцінку тому, що сьогодні відбувалося в міськраді», – висловився голова фракції «Солідарність» у Луцькій міській раді Петро Нестерук.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Курс валют на 15 травня: євро суттєво дорожчає
Наступна новина На «Устилузі» у рейсовому автобусі виявили партію косметики на понад 200 тисяч. ФОТО
Останні новини
Схожі новини