Соромно за людей, яким Бог потрібен, щоб отримувати користь, - луцький пастор про Стобихівку

Соромно за людей, яким Бог потрібен, щоб отримувати користь, - луцький пастор про Стобихівку

Пастор однієї із протестантських церков Луцька Сергій Шараєвський порадив селянам зі Стобихівки, які хочуть власну школу, збудувати її самостійно.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.  

Нагадаємо, раніше заступник голови Волинської ОДА Валентин Цьось розповів, що у Стобихівці переважна більшість населення – протестанти, а в сусідньму селі, де є школа – православні.

«Вони (селяни зі Стобихівки – авт. ) проти відвідування іншої школи з релігійних міркувань. Вони хочуть, щоб держава поважала їх віру та звичаї. В селі немає жодного учасника АТО. Вони не служать у війську, бо їм забороняє релігія. Держава і це поважає. Більше того, держава сьогодні забезпечує безкоштовними сніданками 250 дітей зі Стобихівки. А що вони роблять для держави?» – поставив питання чиновник. І додав:

«Адже в самому селі – 44 пилорами! Всі зареєстровані на приватні особи як деревообробні верстати для власних потреб. Я розумію, коли з розрізаної колоди для власних потреб собачу будку змайструють. Але коли на території кожної лежать десятки складометрів пиломатеріалів і ніхто не платить податків… Це що, теж релігія забороняє? Ні, навпаки. Хай уважно читають святе писання. А там є чітке зобов’язання платити податки державі».

Таку позицію підтримав Сергій Шараєвський.

«Скажу як протестант: мені соромно за таких людей, яким Бог і християнство потрібне лише для того, щоб отримувати користь. Заступник голови ОДА повністю правий», – каже він та додає: 

«Жалко, що не вказали точну деномінацію селян, бо протестанти — то трохи узагальнене поняття. Зрештою, сьогодні держава дозволяє відкривати приватні школи. Хочете ходити в свою школу — зробіть її самі». 

 

Скажу як протестант: мені соромно за таких людей, яким Бог і християнство потрібне лише для того, щоб отримувати...

Posted by Сергій Шараєвський on Monday, 8 October 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чиї картини прикрашають головну пішохідну вулицю Луцька
Наступна новина ПриватБанк залучить провідні консалтингові компанії для продажу курорту «Буковель» та інших об’єктів
Останні новини
Схожі новини