Чиї картини прикрашають головну пішохідну вулицю Луцька

Чиї картини прикрашають головну пішохідну вулицю Луцька
джерело фото: Волинь24

Його картини вже більше 20-ти років прикрашають стіни одного із найстаріших будинків пішохідної вулиці Луцька. Він завше називає себе закоханим, а на питання «Як вас звуть?», гордовито посміхається і каже, що сором його не знати. 

До Всесвітнього дня художника інтернет-видання «Волинь24» знайомить читачів із людиною, яку чи не щодня можна зустріти навпроти книжкового пасажу, що на луцькій «стометрівці».

Євген Понагайба – луцький живописець і графік. Митець захоплюється не тільки живописом, малює пастеллю, аквареллю, а й займається книжковою графікою. Євген Понагайба закінчив столичне художньо-промислове училище (зараз – Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука).

«Я тут тимчасово… Можу прийти, а можу й не з’являтися на Лесі Українки. Але мені дуже приємно, що я затребуваний», - розповідає митець.

Євген Понахайба каже, що дуже важливо ділитися своїми знаннями, а тому готує абітурієнтів до вступу у ВУЗи. На запитання про його улюблену картину, сміється: «Не моя, - каже, - люблю «Збирачі винограду» Ван Гога». 

«Я закоханий, і в мене закохані», - так по-художньому завершує спілкування художник.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключення світла у Луцьку 9 жовтня
Наступна новина Соромно за людей, яким Бог потрібен, щоб отримувати користь, - луцький пастор про Стобихівку
Останні новини
Схожі новини