СOVAX схвалила заявку України: МОЗ чекає на перші вакцини з березня

СOVAX схвалила заявку України: МОЗ чекає на перші вакцини з березня
Фото ілюстративне

Глобальна ініціатива COVAX щодо вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19 затвердила заявку України на отримання 8 мільйонів доз вакцини, якою зможуть безкоштовно прищепити 4 мільйони українців із груп ризику. 

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу, пише Українська Правда.

«Україна приєдналася до глобальної ініціативи COVAX щодо отримання певної кількості вакцин. У результаті численних перемовин ми домоглися, що ми отримаємо 8 мільйонів доз по цій ініціативі. Ми практично завершили вже підписання документів, було подано відповідні заявки – і ми отримали схвалення цієї заявки», – сказав Степанов. 

«Згідно з ініціативи COVAX, ці 8 мільйонів доз почнуть постачатися з кінця першого кварталу наступного року. Ми розраховуємо їх отримати до кінця першого півріччя 2021 року. Вони будуть іти відповідними траншами.

У такий спосіб ми зможемо забезпечити вакцинацію щонайменше 4 мільйонів громадян, бо 8 мільйонів доз, а одна людина отримує дві дози», – додав він.

Степанов зазначив, що для придбання решти необхідних доз Україна ще з літа веде переговори з компаніями, які перебувають на завершальних етапах вироблення вакцини, а президент Володимир Зеленський веде переговори з керівниками країн, де розміщені ці виробники, щоб провести широкомасштабну вакцинацію у 2021 році. 

Раніше говорилося, що лише у групах ризику перебувають 21 мільйон українців, саме їм першим будуть робити щеплення від коронавірусу за державний кошт. 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що громадяни також зможуть придбати вакцини самі, коли ці вакцини надійдуть у продаж.  

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помста за недовіру? Голову Волиньради виключили з регіональної комісії ДФРР
Наступна новина Хто став старостами приєднаних до Луцька сіл
Останні новини
Схожі новини