Помста за недовіру? Голову Волиньради виключили з регіональної комісії ДФРР

Помста за недовіру? Голову Волиньради виключили з регіональної комісії ДФРР
Григорій Недопад на сесії облради

Голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко своїм розпорядженням затвердив новий склад комісії Державного фонду регіонального розвитку, яка відбирає об’єкти для фінансування за державні гроші. Згідно з документом, зі складу регіональної комісії виключили голову облради Григорія Недопада.

Про це він розповів у прямому ефірі, відповідаючи на запитання «Першого» про долю одного з об’єктів комунальної власності, який планували добудувати коштом ДФРР.

Так, за словами Григорія Недопада,  станом 16 грудня він не є членом регіональної комісії з ДФРР.

«Я зараз не є членом цієї комісії з якихось причин. 4-го грудня я був включений до складу цієї комісії з певним переліком членів депутатського корпусу і апарату, вчорашнім числом оприлюднили нове розпорядження, де привели все «до вимог чинного законодавства». Виявляється, що 4 грудня все було – всупереч законодавству? Тому я не можу зараз сказати, за які проекти будуть голосувати члени комісії. Але раз так сталося, то однозначно, що всю відповідальність за це має взяти на себе Волинська обласна адміністрація і зробити той вибір, який буде дійсно задовольняти всіх волинян», - повідомив Григорій Недопад.

На запитання, чи не вважає голова облради, що таке ріщення ОДА було пов’язане з тим, що 10 грудня Волиньрада проголосувала за недовіру голові обласної адміністрації Юрієві Погуляйку, Григорій Недопад відповів: «Можливо».

Розпорядження голови Волинської ОДА №746 підписане  15 грудня і опубліковане на сайті адміністрації.

«Відповідно до пункту 2 Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 березня 2015 року № 196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку», у зв’язку з приведенням до вимог законодавства:

1. Затвердити новий склад регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів та проєктів-переможців «Всеукраїнського громадського бюджету», що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, утвореної розпорядженням голови облдержадміністрації від 02 вересня 2016 року № 395, що додається.

2. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 04 грудня 2020 року № 717», - йдеться у документі.

Нагадаємо, 10 грудня волинські обранці проголосували за недовіру голові Волинської ОДА Юрієві Погуляйку. Це перший голова ОДА у команді Володимира Зеленського, роботу якого так оцінили місцеві обранці. Участь у таємному голосуванні за недовіру голові взяло 57 депутатів, 49 із них – підтримали цей проект рішення. Наразі з Офісу президента – жодної реакції на позицію депутатів Волинської облради.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Давай на Донєцк!». РЕПОРТАЖ зі скандальної сесії Волиньради

Хто входить до регіональної комісії ДФРР на Волині:

  • голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко,
  • заступник голови ОДА Ігор Чуліпа,
  • т.в.о. директора департаменту зовнішніх зносин, залучення інвестицій та з питань туризму і курортів обласної державної адміністрації Вероніка Бальбуза,
  • виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Волинської області «Волинська економічна ліга» (за згодою) Анатолій Банера,
  • ректорка ЛНТУ (за згодою) Ірина Вахович,
  • керівник громадської організації «Асоціація регіонального розвитку» (за згодою) Петро Гоцалюк,
  • начальник управління у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації Ігор Дмитришин,
  • голова Волинського  відділення Всеукраїнської асоціації об'єднаних територіальних громад  (за згодою) Вячеслав Католик,
  • директор комунального підприємства «ІАЦ Волиньенергософт» (за згодою) Олександр Курилюк,
  • начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Валентин Кухарик,
  • депутат обласної ради (за згодою) Андрій Мельник
  • завідувач сектору Державної регуляторної служби у Волинській області (за згодою) Олег Савчук,
  • директор установи «Агенція регіонального розвитку Волинської області» (за згодою) Олександр Тарасюк,
  • депутат облради Віктор Харчук (за згодою),
  • ректор ВНУ ім. Лесі Українки (за згодою) Анатолій Цьось,
  • депутат облради Роман Чорненький (за згодою),
  • депутат облради Тарас Щерблюк (за згодою).

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У 2021 році українцям доведеться платити нові податки. Які саме?
Наступна новина СOVAX схвалила заявку України: МОЗ чекає на перші вакцини з березня
Останні новини
Схожі новини