Справу поліцейського з Волині, який затримував прокурора, відправили на повторний розгляд

Справу поліцейського з Волині, який затримував прокурора, відправили на повторний розгляд

У Волинському апеляційному суді 3 травня розглянули апеляційну скаргу поліцейського із селища Благодатного Віктора Циплакова.

Про це повідомляє Суспільне. 

Поліцейський оскаржив обвинувальний вирок першої інстанції. Торік у листопаді Рожищенський районний суд визнав його винним у порушенні недоторканості житла. Поліцейський отримав покарання два роки позбавлення волі з іспитовим терміном один рік.

Нагадаємо, у вересні 2020-го під час патрулювання, розповів Циплаков, він намагався затримати на той час прокурора Миколу Троцюка. Чоловіка, який, зі слів поліцейського, був за кермом у нетверезому стані і втікав від правоохоронців.

Циплакова нині судять за те, що переслідуючи водія він зайшов на територію приватного обійстя. До суду звернулися люди – власники будинку, біля якого намагалися затримати Троцюка.

"В той момент я виконував свій обов’язок, виявив п’яного водія і притягнув його до відповідальності. Водієм просто виявився не простий чоловік, а керівник нововолинської прокуратури. Я з рішенням суду першої інстанції не згідний, вважаю його несправедливим і незаконним", – говорить Віктор Циплаков.

Експрацівник прокуратури Микола Троцюк не є фігурантом у цій справі, – розказала речниця обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Прокурор Олександр Бурко та представник потерпілих у справі (власників будинку – ред.) Микола Соколов апеляційну скаргу назвали необґрунтованою.

"Дана апеляція є безпідставною і надуманою, а рішення першої інстанції – законне і справедливе", – сказав у апеляційному суді представник потерпілих Микола Соколов.

Справу розглянула колегія суддів на чолі з головуючим Петром Борсуком. Зрештою суддя ухвалив рішення скасувати вирок Рожищенського районного суду щодо Циплакова і призначити новий розгляд кримінального провадження в суді першої інстанції.

Де знову розглядатимуть справу – апеляційний суд визначить.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькому районі можливо буде чутно вибухи. Волинян просять зберігати спокій
Наступна новина Волинському прикордонному загону потрібні фахівці з геодезії та картографії
Останні новини
Схожі новини