«Сталін біля могили Василя Мойсея? Соромно», – Вахтанг Кіпіані про «недекомунізований» Луцьк

«Сталін біля могили Василя Мойсея? Соромно», – Вахтанг Кіпіані про «недекомунізований» Луцьк

Журналіст, головний редактор «Історичної правди» Вахтанг Кіпіані обурився «недекомунізованим» Луцьком. 

У місто він приїхав для презентації книг «Війна двох правд. Поляки та українці у кривавому XX столітті» та «Друга світова. Непридумані історії».

Вахтанг Кіпіані знайшов у Луцьку одразу два артефакти, які його обурили. Перший – Сталін біля могили загиблого на Майдані Василя Мойсея.

«Центр Луцька. Сталін у 20 метрах від могили загиблого на Майдані Василя Мойсея. Соромно. Та й закон про декомунізацію треба виконувати», – написав Кіпіані. 

Його також обурила дата початку війни, викарбувана на Меморіалі Вічної Слави – 1941-й рік.

«Я ще якось розумію, коли за 1941 рік тримаються совки в Харкові чи Миколаєві - «Киев бомбили и нам объявили, что началась война». Але на землі, куди війна прийшла 1 вересня 1939 року і тоді ж загинули перші місцеві мешканці, ця дата є наругою над історичною пам'яттю», – зазначив журналіст. 

Зазначимо, раніше у Луцьку вже говорили про «декомунізацію» дати на Меморіалі. У 2016-му навіть зареєстрували відповідну петицію про зміну дати з 1941 на 1939, однак вона тоді не набрала достатньо голосів. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Це вже не смішно. Чому є волиняни, які підтримують Зеленського
Наступна новина У Луцьку «запалюватиме» Олег Скрипка та оркестр НАОНІ
Останні новини
Схожі новини