Степанов повідомив, кому в Україні щеплення від коронавірусу зроблять безкоштовно

Степанов повідомив, кому в Україні щеплення від коронавірусу зроблять безкоштовно
Фото ілюстративне

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що уряд планує забезпечити безкоштовну вакцинацію від коронавірусу людей, які належать до груп ризику.

Про це Степанов сказав під час програми «Свобода слова Савіка Шустера» увечері п'ятниці, 4 грудня, інформує DW.

«Я впевнений, що хоча б ті групи ризику, які ми визначили в країні, ми повинні обов'язково в першу чергу почати вакцинувати. І зрозуміло, що це за професійною ознакою – медичні працівники, освітяни – і група ризику літні люди і ті, хто має захворювання», – сказав очільник МОЗ.

Він додав, що сам теж планує вакцинуватися.

«Я, слава Богу, поки не належу до групи ризику в першу чергу. По-перше, я перехворів... Моє завдання – щоб ми вакцинували насамперед тих людей, які цього потребують. Але я буду (вакцинуватися, – ред.)», – зазначив Степанов.

При цьому урядовець згадав нещодавнє опитування щодо того, чи погодилися б українці вакцинуватися від коронавірусу. Згідно з його результатами, 55 відсотків українців готові зробити щеплення від коронавірусу, якщо вакцинація буде безкоштовною, тоді як 40 відсотків – ні.

Раніше повідомляли, що перша партія вакцин від COVID-19 з’явиться в Україні не раніше ніж у травні 2021 року завдяки програмі COVAX.

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 328 людей захворіло, 372 – одужало. Як змінилася за добу ситуація з коронавірусом на Волині
Наступна новина Мій карантин. Як луцькі 15-річні переживають історію про Covid-19
Останні новини
Схожі новини