Старий Порицьк із Волині отримав престижну нагороду за якісну медицину

Старий Порицьк із Волині отримав престижну нагороду за якісну медицину
Колектив амбулаторії Старого Порицька на чолі із завідувачкою Галиною Сидорук (третя ліворуч)

Село Старий Порицьк Іваничівського району отримало нагороду соціального проекту «Сільський Ревізор» у номінації «Якісна медицина».

Про це повідомляє пресслужба Департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Загалом нагороди отримали 8 сіл України за перемогу в різних номінаціях із врученням сертифікатів на 10 тис. грн для розвитку громади та покращення інфраструктури у їхньому населеному пункті. 

Як ідеться на сайті проекту «Сільський Ревізор», Старопорицька амбулаторія загальної практики сімейної медицини обслуговує 6 сіл, а її дільниця охоплює 3 389 людей. В амбулаторії зроблений гарний якісний ремонт, у 2015 році кошти на це виділили місцеві підприємці Валентин та Олександр Обштирі. У 2017-му сільська рада виділила 193 тис. грн на фасад будівлі амбулаторії. Також у той же рік в амбулаторію закупили нові меблі, кардіограф та інгалятор. Тоді кошти надав народний депутат Ігор Гузь.

«Я працюю тут лише 3 роки, але дуже подобається. У нас дружний, хороший колектив – усього 8 осіб. За час, коли триває реформа, з нами підписали 1940 декларацій, але ми й досі їх підписуємо. Маємо багато діток, близько 450. Ми виписуємо електронні рецепти і втілюємо реформу в життя», – розповідала завідувачка АЗПСМ села Старий Порицьк Галина Сидорук.

«Ми забезпечені всіма ліками, щомісяця отримуємо кошти на невідкладну допомогу. Знаходимось на балансі Центру медико-санітарної допомоги та ОТГ. За півроку ми провели 2300 маніпуляцій: ставили крапельниці, внутрішньом'язові і внутрішньовенні ін'єкції», – зазначила завідувачка.

Також в амбулаторії є фізіотерапевтичний кабінет, денний стаціонар на 2 ліжка, лабораторія та оглядовий кабінет для жінок. Щодня на денному стаціонарі лікуються 6-7 пацієнтів. Власної карети швидкої допомоги в амбулаторії немає, проте є одна, яку вони ділять з іншою амбулаторією.

«Ми робимо загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі. Проводимо біохімічні аналізи на експрес-аналізаторі сечі і на експрес-аналізаторі крові. Окрім загальних даних, визначаємо загальний холестерин, глюкозу, тригліцирид. Реактивів нам вистачає. Також маємо мікроскоп. Реактиви-реактивами, а очі все одно мають рахувати», – зазначила лаборантка Оксана Петрук.

Довідково

Місія соціального проекту «Сільський Ревізор» на національному рівні підняти проблему інфраструктури українського села. Показати, що воно може бути комфортним місцем для життя, що село – живе. Перевірити, як про нього піклуються аграрії та держава.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Назвали луцьких учителів, які отримають персональні стипендії міського голови
Наступна новина На Волині відновили і впорядкували джерело «Біля дуба»
Останні новини
Схожі новини