Стартувало голосування за громадські ініціативи. Які проєкти запропонували лучани

Стартувало голосування за громадські ініціативи. Які проєкти запропонували лучани
Фото до проекту «Ведмежа галявина»

Розпочалося голосування за проєкти програми «Бюджет участі міста Луцька», яке триватиме до 10 листопада. Усього зареєстрували 46 ініціатив.

Протягом вересня тривав збір проєктів, що стосуються міських проблем. 

У жовтні запропоновані проєкти оцінювали та відбирали до голосування.

З 1 по 10 листопада триватиме саме голосування, після чого визначать переможців.

Голосувати за проекти можна тут.

Читати також: Футбол у «клітках». Як працюють незвичні майданчики у Луцьку 

Пропонуємо ознайомитися з ініціативами, які подали лучани.

Встановлення підземного сміттєвого контейнера для мешканців окремих будинків 55-го мікрорайону

Автор – Ярина Стельмащук. Місця реалізації проєкту –  вул. Чорновола 2а, 2б, та вул. Липинського, 15. Пропонують замінити застарілі сміттєві контейнери підземними, що має створити додаткові зручності для мешканців прилеглих будинків та поліпшить естетичний вигляд дворів.

Бюджет – 250000 гривень.

Відкритий діалог із громадою

Проєкт, автором якого є Володимир Данилюк, передбачає проведення громадськими активістами, студентською молоддю і старшокласниками публічних обговорень та дебатів із представниками виконавчої влади та депутатського корпусу м. Луцька, Громадської ради при Луцькому міському голові, розміщення результатів у ЗМІ та соціальних мережах. 

Бюджет – 49500 гривень.

Встановлення трьох майданчиків для вигулу собак

Автор – Анна Курнєва. За проєктом майданчики мають з’явитися у таких місцях:

1) між вул. Космонавтів та просп. Відродження;

2) ділянка неподалік храму святих Солунських (кінець вул. Мазепи);

3) район парку шовкового комбінату (за можливості).

Бюджет – 249918 гривень.

Облаштування скверу та спортивно-відпочинкового комплексу з вуличними тренажерами

На прибудинковій території ОСББ «Молодіжне», що на вулиці Липинського, хочуть створити відпочинкову зону із зеленими насадженнями, доріжками, садовими лавами та спортивний майданчик із вуличними тренажерами, майданчик стритболу (для занять баскетболом).

Автор ініціативи – Олеся Хомич.

Бюжджет – 249878 гривень.

Ремонт аварійної дороги у 55-му мікрорайоні

Андрій Завадський пропонує відремонтувати проїзну дорогу до будинків на вулиці Липинського, 1, 3 і 5.

Бюджет – 150350 гривень.

Створення зони відпочинку учнів молодших класів у НВК № 26

Людмила Ричко обгрунтовує: «У НВК назріла потреба проведення робіт із улаштування холів та коридорів для створення сучасного освітнього середовища. При оздобленні рекреаційних зон важливими є предметно-просторова організація, можливість об’єднати кілька осередків класних колективів в одній рекреації; ефективне використання стін».

Бюджет – 250000 гривень.

Безпечний НВК № 26

Проєкт, автор якого Ольга Лисобей, передбачає встановлення системи відеонагляду у навчальному закладі.

Бюджет – 250000 гривень.

Капітальний ремонт прогулянкових доріжок в ЗДО №19 «Кобзарик»

Олена Мороль пропонує зробити капітальний ремонт прогулянкових доріжок біля дитсадка: демонтувати старе асфальтне покриття і викласти бруківку.

Бюджет – 244140 гривень.

Облаштування пандусом входу в Центральний парк культури та відпочинку ім. Лесі Українки

Проєкт Володимира Луцика має на меті полегшити доступ в парк для батьків дітей віком від 0 до 3-ох років з дитячими візочками та велосипедистів.

Бюджет – 250 000 гривень.

Створення загальнодоступної, повноцінної, активно функціонуючої секції стрільби з лука

Авторка проєкту Майя Москвич планує створити секцію стрільби з лука на базі 19-ї школи, у якій мали б можливість займатися дорослі, діти, в тому числі ветерани і люди з інвалідністю.

Бюджет – 101634 гривень.

Презентація Луцька хокеїстами в інших містах України та розвиток хокею в місті

Катерина Бобик завдяки реалізації проєкту планує забезепечити команду «Спарта 09/10» формою та інвентарем для участі в Чемпіонаті України.

Бюджет – 250000 гривень.

Спортивно-розважальний простір для дітей «Ведмежа галявина»

Лучанин Андрій Сірук пропонує створити у сквері Героїв майдану (пр. Соборності, 18) спортивно-розважальний простір для дітей. Проєкт передбачає встановлення ігрових елементів на ділянках скверу, котрі ніяк не використовуються.

Бюджет – 250 тисяч гривень.

Фестиваль особливих та інклюзивних театрів «Луцьк скликає друзів»

Проєкт Вікторії Колодяжної передбачає організацію і проведення у Луцьку навесні 2010 року Фестивалю особливих та інклюзивних театрів, куди були б залучені люди з інвалідністю.

Бюджет – 127600 гривень.

Організація та проведення 20-го Всеукраїнського турніру з рукопашного бою «РУБІЖ»

Сергій Гузов, завдяки реалізації проєкту, планує організувати та провести 20-й Всеукраїнський турнір з рукопашного бою «РУБІЖ», у якому взяли б участь представники з більшості регіонів України кількістю близько 300 осіб та команда Брестської області.

Бюджет – 250000 гривень.

Впорядкування парку «Дубовий гай»

Проєкт Валентини Левицької передбачає впорядкування парку «Дубовий гай», що у районі ЛПЗ, зокрема вимощення пішохідних доріжок бруківкою та встановлення ліхтарів з LED-освітленням.

Бюджет – 249500 гривень.

Облаштування сучасного волейбольного майданчика на території школи № 22

Проєкт Ольги Максимчук передбачає будівництво волейбольного майданчика на території школи № 22.

Бюджет – 250 000 гривень.

Облаштування відпочинкової зони у сквері вулиць Писаревського/Відродження

Проєкт Юрія Галайди передбачає будівництво у сквері вулиць Писаревського та Відродження (район школи №22) зони відпочинку для жителів мікрорайону та учнів школи.

Бюджет – 250 000 гривень.

Комфорт та зручність освітнього простору

Проєкт, автором якого є Діана Хитрик, хочуть реалізувати у ліцеї №27, встановивши меблі для відпочинку та роботи в групах із дітьми в коридорах і холах.

Бюджет – 249249 гривень.

Сучасна бібліотека – інформаційно-ресурсний центр

Бібліотеку школи № 11 хочуть забезпечити новим сучасним бібліотечним обладнанням (меблі, стелажі) та електронними ресурсами (комп’ютери, під’єднані до швидкісного Інтернету). Автор ініціативи – Наталія Гунько.

Бюджет – 250000 гривень.

Облаштування прибудинкової території будинків № 41, 43 (ОСББ «Вишиваночка»), частково будинків № 31, 35 на вулиці Стрілецькій

Реалізація проєкту Іванни Мазурок передбачає виготовлення проектно-кошторисної документації, ландшафтні роботи (зачистка території, вирівнювання рельєфу), влаштування мощення, резинового покриття майданчика, встановлення лавок, смітників, засівання газону та озеленення території.

Бюджет – 249700 гривень.

Центр середньовічної культури Луцька

Сергій Ващук у занедбаному приміщенні на вулиці Драгоманова, 25, пропонує організувати центр середньовічної культури, аналогів якому в Україні поки не існує.

Бюджет – 250000 гривень.

Active Citу

Проєкт Ганни Кушнірук на занедбаній території неподалік будинків, що на проспекті Соборності, 1 і 1а, та на Відродження, 51-55, передбачає створення дитячо-юнацького містечка для здорового, корисного та безпечного проведення дозвілля молодого покоління.

Бюджет – 247566 гривень.

Rest zone

Проєкт Ольги Скиби пропонує у 33-му мікрорайоні міста, а саме біля будинків на Соборності, 5, 7, 9, та Молоді, 10а, 12, 14, де знаходяться старі занедбані спортивні та дитячі майданчики, зробити багатофункціональне спортивне поле зі встановленням паркану та дитячого майданчика з сучасними ігровими елементами.

Бюджет – 249560 гривень.

Футбольне поле «Єдність»

Ганна Стульська у своєму проєкті пропонує на спортивному майданчику, що на проспекті Молоді, 4, відновити футбольне поле шляхом проведення планування території, встановлення нових воріт та огородження по периметру поля.

Бюджет – 241869 гривень.

Будівництво майданчика для вигулу та тренування собак уздовж вулиць Набережної та Шевченка

Віталій Махновець у своєму проєкті пропонує подувати майданчик для вигулу та тренування собак у парку вздовж вулиці Набережної. «Майданчик буде огороджений, на ньому будуть спеціальні конструкції для тренування собак та собачі вбиральні для комфортного та безпечного вигулу собак з мікрорайонів «Красне», «Центр», «Львівська», «МКС», «Старе місто»», – йдеться в описі проєкту.

Бюджет – 250000 гривень.

«Вчимося граючись»

Автор – Іванна Романюк. Йдеться про новий освітній простір у Луцькій загальноосвітній школі I-III ступеня №12. Оскільки у навчальному закладі немає можливості змістовно проводити дозвілля для дітей, тут пропонують створити альтернативні дитячі куточки, спрямовані на розвиток креативного мислення учнів. 

Бюджет – 249200 гривень.

Відновлення та облаштування футбольного поля (вул. Підгаєцька)

Сергій Книш хоче на вулиці Підгаєцькій відновити футбольне поле, яке знаходиться в занедбаному стані, облаштувати його для занять ігровими видами спорту для дітей мікрорайону міста.

Бюджет – 196810 гривень.

Проведення міжнародного дитячого футбольного турніру в м.Луцьку

Проєкт Олександра Слабецького пропонує організувати та провести дитячий міжнародний футбольний турнір з 9 по 11 січня 2020 року.

Бюджет – 199350 гривень.

«White Rhino» – стійка і безпечна гра у громадському місці

Ігор Шклярук пропонує неподалік Луцької міської дитячої поліклініки, між собором Всіх святих землі Волинської та будинком на пр. Соборності, 37, встановити сертифікований оригінальний дитячий ігровий комплекс європеського виробництва White Rhino.

Бюджет – 245000 гривень.

#МістоNEWS

Мирослава Будчик пропонує на Театральному майдані облаштувати лавочку-книгу та інформаційний кіоск.

«За даним проектом лавка буде присвячена заслуженому діячу мистецтв України, члену Національної спілки письменників України, почесному громадянину Луцька Петру Петровичу Маху. Таким чином це дозволить будь-якому перехожому прочитати відомий вірш Петра Петровича «Ожини» або ж люди зможуть почитати книгу на книзі», – йдеться в описі.

«Сенсорний інформаційний кіоск може бути гарним доповненням до індустрії гостинності в м.Луцьку. Тут буде інформація про музеї міста, фестивалі, заклади громадського харчування, можливості активного відпочинку, дитячого туризму, лікарняні установи, вокзали та майбутні події Луцька. Кіоск і лавку потрібно встановити у центральній частині міста, біля бібліотеки для юнацтва, що на пр.Волі, 2», – зауважує автор.

Бюджет – 246190 гривень.

Флорбол – альтернативний спосіб популяризації здорового способу життя серед молоді Луцька

Проєкт Марії Ковтун має на меті організовувати дозвілля та розвиток для молоді у Луцьку, а також дітей, які перебувають на профілактичному обліку у поліції через груу флорбол. 

Бюджет – 190183 гривень.

Встановлення стаціонарних ветеринарних кліток на КП «Ласка»

Надія Красовська пропонує встановити стаціонарні ветеринарні клітки на КП «Ласка», аби майбутні та теперішні фахівці з ветеринарії могли на практиці проводити спостереження за тваринами і своєчасно реагувати на зміни в динаміці стану тварин після важких операцій та хвороб, автотравм, а також реанімаційних пацієнтів.

Бюджет – 240350 гривень.

Міжнародний мистецький фестиваль для людей з інвалідністю «Барви творчості»

Проєкт Олени Мельник передбачає проведення міжнародного мистецького фестивалю для людей з інвалідністю «Барви творчості» у місті Луцьку. 

Бюджет – 221200 гривень.

Довідково
Бюджет участі – процес взаємодії Луцької міської ради та її виконавчого комітету з громадськістю, направлений на залучення мешканців міста Луцька до участі у бюджетному процесі шляхом прийняття рішень щодо розподілу визначеної Луцькою міською радою частини міського бюджету.
Це відбувається шляхом подання відповідних ініціативних проєктів розвитку, спрямованих на вирішення пріоритетних проблем міста та його жителів, та в подальшому проведення відкритого громадського голосування за такі проєкти.
3 000 000 грн передбачено на реалізацію конкурсу Бюджету участі у 2020 році.
250 000 грн – максимальна сума фінансування одного проєкту.
Щорічна процедура та порядок реалізації Бюджету участі передбачає такі етапи:
- затвердження параметрів Бюджету участі на плановий рік;
- подання проєктів (з 01 вересня по 30 вересня конкурсного року);
- оцінка та прийняття проєктів до голосування (з 01 жовтня по 31 жовтня кокурсного року);
- голосування за проєкти (з 01 листопада по 10 листопада конкурсного року);
- визначення проєктів-переможців (з 11 листопада по 15 листопада конкурсного року);
- звітування та оцінка результатів проєкту.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У складі виконкому Луцької міськради – зміни
Наступна новина «Карабас Барабас» запрошує на виступ відомого тернопільського музиканта
Останні новини
Схожі новини