Стаціонар на Волині, де доглядають літніх людей, перевіряє поліція

Стаціонар на Волині, де доглядають літніх людей, перевіряє поліція

Поліція перевіряє інформацію щодо неналежного догляду за людьми старшого віку у відділенні стаціонарного догляду для постійного проживання Терцентру соцобслуговування, що в селищі Благодатне Нововолинської міської громади.

Про це розповів Суспільному керівник місцевого відділку поліції Олег Бончик.

Перевірку проводять через розголос ситуації, що сталася із пенсіонеркою в стаціонарі.

Її онука Тетяна Кондратюк написала заяву в поліцію про неналежний догляд, несвоєчасне надання медичної допомоги та розтрату грошей бабусі. Як розповіла Тетяна, від знайомих дізналася, що бабусю привезли в лікарню і є підозра на перелом ноги.

 

"У бабусі деменція, постійно втікала, за нею потрібен був догляд 24/7. Ці чотири місяці я була постійно на зв'язку з директором, на що він казав мені, що можу не їхати, усе нормально, бабуся освоюється, їй тут подобається", – говорить жінка.

Певний час Тетяна Кондратюк перебувала за кордоном. Аби дізнатися, що сталося, жінка без попередження приїхала до Терцентру. Каже: у відділення, де мешкає бабуся, її спершу пропускати не хотіли. 

"Як я приїхала за 2.5 тисячі км і мене не пропустять до бабусі?! Пів години чекала і пропустили. Тут побачила повний жах: бруд, бабуся моя сидить, але ж перелом шийки бедра, як може сидіти?! Боса, без колгот, без штанів, в памперсі, брудна кофта, не обстрижені нігті..." – пригадує волинянка.

Як розповіла кореспонденту Тетяна Кондратюк, її бабуся зараз перебуває у відділенні міської лікарні.

Керівник медзакладу Олег Шипелик сказав, що не коментує стан жінки. Поспілкуватися з бабусею журналістам не вдалося – відділення закритого типу.

Скарг щодо недогляду людей, які постійно проживають у відділенні стаціонарного догляду в селищі Благодатне, раніше не було, – розповіла керівниця Терцентру Валентина Журавська. За її словами, відділення розраховане на 40 місць.

"Наразі в нас проживає 53 особи, з них 36 лежачих мешканців відділення. Персоналу 19 людей. Були певні робочі моменти, які в робочому питанні вирішувалися", – каже директорка.

Лікар стаціонару Юрій Козко зазначив, що після того, як бабуся впала, її оглянули та виставили діагноз для подальшого лікування.

"У неї я розпитався, що вона впала два дні тому. Оглянув її, виставив діагноз. Через два дні хвора сама зняла гіпсову пов'язку. Ми наклали деротаційний чобіток, щоб вона так не змогла зняти", – додав медик.

Завідувач віділення стаціонарного догляду в Благодатному Володимир Остапусь зараз у відпустці. Ситуацію прокоментував телефоном: 

"Позиція дуже проста: внучці немає чим займатися і вона знайшла у нашому закладі місце, де б їй можна було проявити свої вміння та знання", – сказав керівник стаціонару.

Як розповів Нововолинський міський голова Борис Карпус, ситуація набула розголосу, зараз триває внутрішня перевірка.

"Якщо з боку працівників була допущена халатність, і некоректне, не професійно надані послуги, то керівник повинен понести відповідальність аж до звільнення. Якщо підтвердиться той факт, щоб людина самостійно може наносити собі тілесні ушкодження, то це не питання до цього закладу, а до спеціалізованих медичних закладів", – зазначив посадовець.

Керівник відділення поліції Нововолинська Олег Бончик додав, що у поліції з'ясують всі обставини ситуації, що склалася.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька громада отримала авто для бригади, яка допомагає жертвам насильства
Наступна новина Поліція з’ясовує обставини загибелі 39-річного працівника лісгоспу на Волині
Останні новини
Схожі новини