«Стаціонари заповнені наполовину». Дудар про те, як працює з COVID Волинська  обласна лікарня

«Стаціонари заповнені наполовину». Дудар про те, як працює з COVID Волинська  обласна лікарня
Олександр Дудар

Головний лікар Волинської обласної лікарні стверджує, що персонал клініки справляється із роботою з хворими на коронавірус. Стаціонари заповнені наполовину. Кошти є. Причин для паніки – нема. Однак, наголошує, далі все залежатиме від того, як люди поводитимуть себе у громадських місцях.

Про це він розповів у коментарі «Волинським новинам».

За словами Дударя, напочатку тижня ситуація у обласній лікарні з хворими на COVID 19 була складною.

«Напочатку тижня мали 57 хворих: вкрай непростих, з патологіями. Складність була зумовлена тим, що понад 40 пацієнтів потребували кисневої підтримки, а кількість кисневих точок обмежена. На кінець тижня вдалося велику кількість пацієнтів виписати, тому дещо розвантажились. Зараз на кисні перебуває 22 особи, на апаратах штучної вентиляції легень – двоє людей, ще 39 пацієнтів перебувають на лікуванні. У порівнянні з тією кількістю хворих, що була на початку тижня, ми входимо в спокійнішу фазу», – каже Олександр Дудар.

Цифри. Станом на 3 липня на рахунки обласної лікарні, за словами Олександра Дударя, надійшло 40 млн 269 тис. грн. Це кошти зі 120 млн, виділених Луцькою міською та Волинської обласною радами.  З них 20 млн передбачили на придбання медичного обладнання, ще 18 млн 700 тис. грн – на закупівлю фармацевтичної продукції та виробів медичного призначення, 1 млн 276 тис. грн – на перевезення медпрацівників, 293 тис. грн – на харчування медичного персоналу.

 

Нагадаємо, станом на 5 липня в Україні зафіксували 48500 випадків захворювання на COVID-19. За останню добу захворіло понад 800 людей. На Волині – 42 нових хворих

Те, що Волинь останнім часом фіксує більше захворювань, на думку лікаря, пов’язано зі збільшенням кількості тестувань. Після кожного приросту хворих, в інфекційному госпіталі обласної лікарні очікують збільшення кількості пацієнтів з важкими формами захворювання.

«Ми справляємось. Стаціонари завантажені наполовину, резерви маємо. Приводів для паніки немає, але все залежить від того, як люди будуть поводити себе в громадських місцях, чи дотримуватимуться соціальної дистанції, чи користуватимуться антисептиками, чи носитимуть маски», – наголошує Дудар.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський наступного тижня представить віце-прем’єра з промислової політики
Наступна новина Мер Нововолинська Сапожніков перейшов на російську в спілкуванні з міністром
Останні новини
Схожі новини