Степанов прокоментував думки «диванних експертів» про статистику COVID-19 в Україні

Степанов прокоментував думки «диванних експертів» про статистику COVID-19 в Україні
Фото ілюстративне

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов прокоментував думки коментаторів у соцмережах, які стверджують, що ріст захворюваності на коронавірус в Україні пов’язаний лише з тим, що збільшилася кількість тестувань. Також він вкотре звернувся до українців з прохання дотримуватись карантину.

Про це міністр Максим Степанов говорив під час онлайн-брифінгу 27 червня, пише «ВолиньPost».

«В країні є багато «експертів», які коментують усе, починаючи від макроекономічних показників, футболу та медицини. Такі «експерти» говорять, що ріст захворюваності на коронавірус пов’язаний виключно зі збільшенням кількості тестувань», – каже Максим Степанов і відразу пояснює, що дійсно, кількість тестів, які медики роблять за добу збільшилася. З початку квітня їх було всього 200 -300 тестувань на добу, зараз порядком 12-ти тисяч.

«Хочу пояснити, що окрім збільшення кількості тестувань ми спостерігаємо збільшення кількості звернень людей із симптомами хвороби, збільшення кількості випадків госпіталізації, як результат – ріст захворювання на пневмонію», – Максим Степанов зазначив, що така хвороба має сезонний характер, тож ситуація доволі нестандартна для кінця червня, але, за його словами, люди стали більш свідомими і почали частіше звертатися до лікарів.

Зауважив, що коли у травні МОЗ почало послаблювати карантин і здійснювати перехід до адаптивного, то кількість захворювань на пневмонію сягала 230 – 500 випадків на добу, кількість збільшилася чи не втричі від початку пандемії.

Максим Степанов каже, що у МОЗ і надалі дотримуватимуться стратегії на збільшення кількості тестувань. У плані також – акцент на навчання нових фахівців, покупка обладнання та відкриття лабораторій.

«Для того, аби зупинити розповсюдження хвороби, потрібна ваша допомога, українці», – звернувся Степанов під час брифінгу: «Потрібно одягати маску в людних місцях, це ж не важко, зберігати соціальну дистанцію, коли заходите в супермаркет, та триматися на відстані. Чому це важливо? Знижується ризик інфікування», – вкотре наголосив міністр.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу виявили 948 нових випадків коронавірусу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Святкування Дня молоді у Луцьку переносять на серпень
Наступна новина МОЗ хоче посилити карантин в усіх західних областях та Києві
Останні новини
Схожі новини