«Ситуація залишається напруженою». Степанов закликає українців робити ПЛР-тести

«Ситуація залишається напруженою». Степанов закликає українців робити ПЛР-тести

За тиждень із 11 до 17 січня 2021 року в Україні було зроблено 182 437 тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції, виявили 44 620 випадків захворювання на COVID-19, у лікарні потрапили 13 555 осіб, а виписали з лікарень 15 882 людини.

Про це повідомляє міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 18 січня, пише Українська Правда.

«На минулому тижні було виявлено 44 620 випадків захворювання на COVID-19 у цілому по країні. У той же час, кількість ПЛР-тестувань, а це основний діагностичний метод щодо встановлення діагнозу COVID-19, в країні було за тиждень зроблено 182 437 тестувань.

За минулий тиждень було госпіталізовано 13 555 осіб – і це майже на півтори тисячі менш, ніж було позаминулого тижня. Так само виросла кількість виписаних – 15 882 людини, і це більше, ніж на позаминулому тижні», – сказав Степанов.

Степанов зазначив, що ситуація з епідемією все одно залишається напруженою. 

Міністр звернув увагу на те що сімейні лікарі мають засоби як для ПЛР-тестування, так і експрес-тести на антиген, які дозволяють швидко встановлювати діагноз COVID-19. 

Крім сімейних лікарів, можна здати аналізи у 2373 пунктах тестування. Голова МОЗ наголосив, що при симптомах респіраторного захворювання чи контактах із хворими тестування безкоштовні. 

Міністр закликав дивитися на сайті МОЗ адреси пунктів тестування і здавати аналізи в разі потреби.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Купання у крижаній воді на Водохреще не «змиває» гріхи, - ПЦУ
Наступна новина Кабмін знизив ціну на газ для населення
Останні новини
Схожі новини