Столичний аеропорт «Жуляни» перейменували на честь авіаконструктора Сікорського

Столичний аеропорт «Жуляни» перейменували на честь авіаконструктора Сікорського

На засіданні Київської міської ради депутати проголосували за присвоєння міжнародному аеропорту «Київ» (Жуляни) імені видатного авіаконструктора українського походження Ігоря Сікорського. Про це повідомляється на сайті КМДА.

Відтепер аеропорт носитиме назву КП "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) ім. Ігоря Сікорського".

Раніше перейменування аеропрорту погодили за всіма офіційними процедурами, уточнив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

"Ми пройшли всі процедури щодо присвоєння аеропорту "Київ" (Жуляни) імені авіаконструктора Сікорського. Ми маємо згоду трудового колективу, комісія з питань найменувань підтримала цю ініціативу, громадські обговорення пройдені. Три профільні комісії Київради підтримали цей проект рішення", – заявив Олексій Резніков.

Читайте також: Ryanair заявила, що виходять на український ринок

Як повідомлялося, 24 січня комісія Київради з питань культури підтримала перейменування аеропорту "Київ" на честь Сікорського.

Відзначимо, що на честь Сікорського назвали також Київський політехнічний інститут. 

Ігор Сікорський – засновник компанії Sikorsky Aircraft, автор літаків-велетнів, у тому числі Sikorsky S-29-A, конструктор першого в США літака-амфібії.

Навчаючись у Київському політехнічному інституті, Сікорський спроектував і побудував кілька гелікоптерів, літаків-біпланів. Ідею гелікоптера йому навіяли малюнки повітряного гвинта Леонарда да Вінчі. У 1908-1912 роках побудував у Києві 6 моделей літаків і гелікоптер.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Податківці заперечують обшуки на фірмі депутата Луцькради
Наступна новина Генпрокурор оголосив підозру Савченко
Останні новини
Схожі новини