Столяр і прокурор Киричук поскандалили через «Волиньприродресурс»

Столяр і прокурор Киричук поскандалили через «Волиньприродресурс»

Депутати Волинської обласної ради звернулися до НАБУ та вищого керівництва держави з вимогою втрутитись у ситуацію та відстронити від займаних посад працівників Маневицької місцевої прокуратури через перевищення службових повноважень.

Приводом для цього стало втручання прокуратури у діяльність КП «Волиньприродресурс» і зокрема у роботу Прилісненської сільської ради Маневицького району.

Як розповів Василь Столяр, 28 березня 2018 року Маневицька місцева прокуратура надіслала голові Прилісненської ОТГ Ігорю Терещенко лист-вимогу про негайне надання завірених копій рішення Прилісненської сільської ради від 20.11.2017 № 11/6 «Про клопотання Комунального підприємства «Волиньприродресурс».

Однак до кінця робочого дня копій не було надано.

Тож вже о 18.58 год. 28 березня прокурором Корець С.В. було зареєстроване кримінальне провадження за №42018031160000036 за результатами так званого самостійного виявлення прокурором кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

«Вже наступного дня (29 березня 2018 року) до приміщення Прилісненської сільської ради прибули працівники Маневицької місцевої прокуратури, якими без жодної ухвали слідчого судді та будь-яких пояснень було здійснено незаконний обшук приміщення сільської ради та вилучено оригінали певних документів», - повідомив голова Прилісненської ОТГ Ігор Терещенко.

Окрім цього Василь Столяр повідомив, що прокуратура залякує місцеву владу.

Так, у тексті звернення вказано, що керівник Маневицької місцевої прокуратури Олег Немирівський 6 березня на розширеному засіданні спеціальної колегії райдержадміністрації особисто погрожував сільським головам кримінальним переслідуванням та негативними наслідками для усієї громади, у разі співпраці з Комунальним підприємством «Волиньприродресурс».

Таким чином, депутат обласної ради Василь Столяр підготував звернення до прем'єра, голови СБУ, НАБУ ТА ГПУ з проханням вжити негайних заходів і припинити грубі порушення чинного законодавства посадовими особами Маневицької місцевої прокуратури Волинської області та відсторонити їх від займаних посад, з подальшим притягненням до кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 365 КК України.

Попри те, що головному прокурору Волині Максиму Киричуку так і не надали слово, рішення таки прийняли.

За подання звернення проголосувало 45 депутатів обласної ради. Вже наступним рішенням на сесії розглянули звіт головного прокурора Волині, однак через попередні претензії між Василем Столяром та Максимом Киричуком відбувся скандал.

Так, головний прокурор області наголосив на тому, що якби у роботі «Волиньприродресурсу» було все законно і без порушень, прокуратура ні до кого не мала б питань.

«Ви спочатку дозвіл на георозвідку зробіть, а тоді працюйте. Де ваш дозвіл на геологічну розвідку покладів бурштину? Нема! Бо «Волиньприродресурс» отримав лише дозвіл на видобування бурштину, а не на георозвідку!», - заявив Киричук на репліку Василя Столяра про втручання органів прокуратури та саботаж роботи КП «Волиньприродресурс».

Натомість депутат назвав головного прокурора Волині брехуном.

«Ви брехун! Ось є спеціальний дозвіл для «Волиньприродресурсу»! А ви саботуєте його роботу і тиснете на голів ОТГ. Навчіться не тільки читати закони, а й самі їх виконуйте! Бо у нас все законно», - заявив Василь Столяр.

Депутат та прокурор ще довго сперечались стосовно законності дій маневицьких прокурорів, доцільність проведення оглядів сільрад ОТГ і розмахували паперами, але так і не знайшли спільної мови.

Зрештою, головний прокурор Волині Максим Киричук зачитав свій звіт ро діяльність органів прокуратури і навів дані про розкриття злочинів і стан справ в області, однак його звіт не прийняли.

«За» проголосувало лише 21 депутат з 58 присутніх у залі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Волиньраді знайшли апаратуру для прослуховування
Наступна новина Керівник волинського екскурсійного центру написав заяву на звільнення
Останні новини
Схожі новини