Страшна дорога і «забутий» ФАП: що турбує мешканців села Сокіл

Страшна дорога і «забутий» ФАП: що турбує мешканців села Сокіл

Про катастрофічний стан доріг, медичну реформу та майбутнє українських сіл говорили мешканці села Сокіл Рожищенського району під час зустрічі із кандидатом в народні депутати від партії «Слуга народу» Вячеславом Рубльовим.

Зустріч з жителями села проходила біля місцевої загальноосвітньої школи, йдеться у повідомленні прес-служби депутата. В школі навчається більше 80 учнів. У селі ще діє дитячий садочок, є ФАП та будинок культури.

«За сприяння депутата обласної ради Вячеслава Рубльова, в нашому дитячому садочку замінено вікна та двері, в місцевий будинок культури придбали необхідну сценічну апаратуру та ноутбук. Ми дуже вдячні за реалізовані проекти та будемо надіятись, що будуть нові», - так розпочав зустрічі сільський голова Олег Бондарук.

Валентина Ласкава, фельдшер місцевого ФАПу турбується про майбутнє медицини на селі.

«У ФАПі немає необхідного обладнання для якісного надання медичних послуг. Нам необхідно придбати безконтактний тонометр для визначення очного тиску», - каже фельдшер.

«Медична реформа потребує серйозного доопрацювання на державному рівні. ФАПи, які функціонують по селах, повинні бути забезпеченими медичним обладнанням та ліками першої необхідності. По районах треба створити бригади для медичного спеціалізованого обстеження громадян та здійснювати систематичні виїзди для надання послуг громадянам, - каже Вячеслав Рубльов, - та і взагалі, реформи, які реалізовуються у наші країні повинні враховувати та продовжувати одна одну, але на практиці тут протилежна ситуація. Те ж стосується і освітньої реформи. Діти це наше майбутнє. Тому умови для їх навчання і виховання мають бути найкращими, а на практиці школи і садочки закривають. Цього допускати не можна».

Політик також звернув увагу на дорогу, яка веде до села. Каже: ще на початку минулого року звертався із запитом на сесії Волинської обласної ради аби дорогу полагодили за гроші з, так званого, митного експерименту – кошти з перевиконання плану митниці йшли на ремонти доріг. Проте наприкінці 2018 року програму припинили – у Кабінеті МІністрав вирішили, що будувати дороги за гроші з митниці не потрібно.

«Саме тому я балотуюсь у Верховну Раду від партії «Слуга народу» аби відстоювати інтереси громад. Щоб в Києві чули і знали про ваші біди, про реальні проблеми, про дороги і про те, як живеться в селах. Волинь – аграрний край, який треба розвивати, але для того, щоб були зміни, повинен бути такий народний депутат, який працюватиме для виборців, а не на свій бізнес», - переконаний Вячеслав Рубльов.  

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Перша політична вечірка у Луцьку. Ми були на ній і їли огірки з медом
Наступна новина  «Голос» у Луцьку знову дружно вийшов на ранкову зарядку
Останні новини
Схожі новини