Студенти ВНУ власноруч виготовляють сонячні панелі для бійців ЗСУ

Студенти ВНУ власноруч виготовляють сонячні панелі для бійців ЗСУ

Студенти та викладачі кафедри експериментальної фізики, інформаційних та освітніх технологій ВНУ долучилися до допомоги бійцям. Вони виготовляються сонячні панелі, які здатні заряджати до чотирьох пристроїв одночасно. Деякі складові приладів купували, а деякі – виготовляли на своєму 3D-принтері.

Про це повідомляє пресслужба університету, якій професор кафедри експериментальної фізики, інформаційних та освітніх технологій Олександр Мартинюк розповів про ці прилади.

«Під час спілкування з нашими бійцями ми почули проблеми – на блокпостах і місцях угрупування нема стаціонарних джерел живлення, а можливість використовувати щоразу дизельні генератори не завжди є, – зауважує Олександр Семенович. – Тому вирішили долучитися до розв’язання цієї проблеми. Почали проєктування та виготовлення автономних модулів зарядки поуербанків, смартфонів, планшетів та іншої техніки з використанням сонячних панелей».

Такі пристрої дозволять солдатам підзаряджати свої ґаджети впродовж усього світлового дня, адже навіть у приміщенні прилад показує високу продуктивність.

Стартували зі створення п’яти модулів, бо саме така потреба була озвучена. Зрозуміло, що потрібно значно більше, тому далі виготовлятимуть залежно від кількості замовлень від наших бійців.

Загалом же, працівники і студенти Волинського національного університету імені Лесі Українки з перших днів війни «ввімкнулися» у процес. Хтось вступив до лав ЗСУ, інші для бійців почали консервувати тушковане м’ясо, робити саморобні джгути і збирати гуманітарну допомогу. Ще хтось постійно піклується, аби брати наші менші мали корм і медичні засоби. Науковці долучилися тим, що виготовляють мазі, олії, настоянки, пасти, що мають протизапальну, дезінфекційну, знеболювальну, протиопікову функції тощо. А є й такі, про яких поки розповідати не можна.

 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Богослужіння на Великдень. Опублікували розклад у Свято-Троїцькому соборі Луцька
Наступна новина Картину Марії Примаченко передали на потреби ЗСУ. Її продадуть на аукціоні
Останні новини
Схожі новини