Картину Марії Примаченко передали на потреби ЗСУ. Її продадуть на аукціоні

Картину Марії Примаченко передали на потреби ЗСУ. Її продадуть на аукціоні
Картина «Квіти виросли коло четвертого енергоблоку» створена у 1990 році

Київські приватні колекціонери передали картину Марії Примаченко на потреби Збройних сил України. Картина "Квіти виросли коло четвертого енергоблоку" створена у 1990 році. 

Роботу художниці будуть продавати з аукціону, який організує благодійний фонд ведучого, волонтера та громадського діяча Сергія Притули. Він вирішив продати картину з аукціону, а виручені кошти віддати на потреби ЗСУ, – повідомляє Українська Правда.Життя.

"Спершу я поставився до пропозиції скептично. Але Ігор приніс картину в офіс. Я на неї подивився і офігів!" – каже Притула.

"Для мене ця картина є безцінною, це – частина культурного спадку як України, так і світу. Але в тому, що б творчість Примаченко пішла на те, щоб ми бомбили орків, є симовлізм. Оскільки вони бомбили її музей. Картина присвячена четвертому еноргоблоку ЧАЕС. А там поряд орки рили окопи в Рудому лісі", – говорить Сергій Притула.

У проведенні аукціону волонтерам допомагають відомі українські галеристи, які вже провели оцінку твору.

Родина Марії Примаченко відмовилася від роялті на користь ЗСУ.

Аукціон триватиме 5 днів. Про його початок Притула оголосить на своїх сторінках в соціальних мережах.

"Закликаю всіх долучитися. В мене єдине прохання: коли придбаєте її, зробіть все, щоб картина залишилася в Україні", – говорить волонтер.

Директорка приватного музею "Духовні скарби" Дарья Добриян – дружина Ігоря Паламарчука – говорить, щоб ніколи не продала цю картину, якщо б не війна.

"Марія Примаченко – це те, що найбільше асоціюється з Україною у світі. І нам би хотілося підтримати цей тренд і армію", – каже вона.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Студенти ВНУ власноруч виготовляють сонячні панелі для бійців ЗСУ
Наступна новина На Волинь переїдуть вісім підприємств з інших областей. Про які виробництва йдеться
Останні новини
Схожі новини