Субсидії з сюрпризом: чиновники придумали, як ще потріпати нерви українцям

Субсидії з сюрпризом: чиновники придумали, як ще потріпати нерви українцям

В Україні з 1 травня отримувачі субсидій мають декларувати доходи всіх членів сім'ї (чоловіка, дружини й неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами.

Відповідні зміни ініціювало Міністерство соціальної політики, повідомляє на сторінці в Facebook "Урядовий портал".

В уряді підкреслюють, що є чимало сімей, в яких людина прописана за однією адресою, а дружина і діти по іншому.

"Чоловік працює, дружина, скажімо, у декретній відпустці або взагалі не працює. Таким сім'ям раніше, враховуючи те, що дружина зареєстрована з дітьми в будинку одна, надавалася велика субсидія, доходи чоловіка не враховувалися, але гроші щомісяця він приносив саме в цю сім'ю. У той же час, на квартиру, де прописаний чоловік оформлялася субсидія, виходячи з кількості незареєстрованих, а фактично проживаючих осіб", – йдеться в повідомленні.

У результаті доходи такої людини не приймалися до уваги для призначення допомоги. У зв'язку з цим Мінсоцполітики з 1 травня і змінило форму Декларації про доходи.

"При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються. Таким чином, держава реагує на соціальну несправедливість і турбується про возз'єднання українських сімей", – резюмували в уряді.

"Знай.uа" також нагадує про те, що з 1 травня в Україні змінилися правила надання субсидій. Нововведення торкнулися, зокрема, умови отримання державної допомоги по оплаті послуг ЖКГ для внутрішньо переміщених осіб та об'єднаних територіальних громад.

Як уточнили в Кабінеті міністрів, вимушені переселенці зможуть оформити субсидію без договору оренди житла.

Для отримання субсидії досить представити в управління соціального захисту населення заяву та декларацію, в якій вказується склад домогосподарства з урахуванням внутрішньо переміщених осіб Після цього на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов буде призначена субсидія.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ліндеманн вже не потрібен: вагітна Лобода продовжує підливати масло у вогонь
Наступна новина Nestle заплатила $7,2 млрд за право продавати каву Starbucks
Останні новини
Схожі новини