Суд призупинив перейменування УПЦ МП

Суд призупинив перейменування УПЦ МП

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Київської митрополії УПЦ щодо скасування наказу Міністерства культури, згідно з яким Київська митрополія УПЦ повинна внести зміни до своєї офіційної назви. 

Про це пише TheBabel.

Це означає, що процес перейменування УПЦ МП – призупинено.

«Судом було задоволено заяву Київської Митрополії УПЦ про забезпечення позову з огляду на те, що невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача», – йдеться у заяві.

«На думку суду, реалізація на даний час (до вирішення справи по суті) оспорюваного акту та вчинення на його виконання дій може призвести до невиправданого втручання держави у сферу діяльності релігійної організації як юридичної особи», – вирішив суд.

В окружному суді зазначили, що вжиття заходів забезпечення позову не зумовлює фактичного вирішення спору, оскільки вони спрямовані виключно на збереження існуючого становища до завершення розгляду справи по суті.

Нагадаємо, 20 грудня Верховна Рада ухвалила закон, що зобов’язує церкву із центром у державі-агресорі вказати про це в офіційній назві.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Легендарну луцьку книгарню чекає ще один суд
Наступна новина На Волині роботодавці стали частіше звертатись до центру зайнятості
Останні новини
Схожі новини