Суд заборонив діяльність ОПЗЖ

Суд заборонив діяльність ОПЗЖ
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Восьмий апеляційний адміністративний суд 20-го червня задовольнив позов Міністерства юстиції й заборонив політичну партію «Опозиційна платформа – за життя».

Про це повідомляє аналітик Руху «Чесно» Олексій Роговик, який перебуває у приміщенні суду.

Розгляд справи по ОПЗЖ сукупно тривав 5-6 годин - найдовше з-поміж усіх інших справ по забороні партій. Перша частина засідання почалася ще у минулий четвер, але тоді розглянути справу та прийняти рішення не встигли та оголосили перерву до понеділка.

Також, це перша партія, яка захищається й бере участь у розгляді справи. За інформацією представниці Мін'юсту, представник від ОПЗЖ брав участь у засіданні через відеоконференцію.

Через те, що суд не допустив журналістів до зали засідань, аргументи сторін процесу невідомі й стануть доступними лише після оприлюднення повного рішення суду.

Формально всі засідання по забороні партій є відкритим, втім, на більшість з них журналістів не допускають без пояснення причин або ж посилаються на карантинні обмеження.

За рішенням суду щодо партії ОПЗЖ, майно цієї політсили передано на користь держави. Це рішення можна оскаржити протягом 20 днів у Верховному Суді.

Таким чином, ОПЗЖ - це вже 11 партія, діяльність якої заборонено в судовому порядку. Разом з тим, це єдина парламентська партія зі справді значним представництвом у місцевих радах.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада заборонила діяльність проросійських партій.

До слова, окрім «Опозиційної платформи - За життя» суд уже заборонив діяльність партій «Опозиційний блок», «НАШІ», «Блок Володимира Сальдо», «Соціалістичної партії України», партії «Держава», «Соціалісти», «Справедливість та розвиток», «Лівої опозиції» та «Партії Шарія».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині прикордонники спіймали сімох чоловіків, які хотіли незаконно виїхати за кордон
Наступна новина У Луцьку вперше пересадили серце
Останні новини
Схожі новини