Судитимуть директора КП «Луцьке»

Судитимуть директора КП «Луцьке»
Фото - Дніпроград

На Волині судитимуть директора КП «Луцьке» за розтрату 2 мільйонів гривень.

Прокуратурою Волинської області затверджено і скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, повідомляє прес-служба прокуратури.

Зокрема, посадовець у 2017 році витратив 1 366 265 грн бюджетних грошей, передбачених на реконструкцію газових котелень в школах сіл Гірка Полонка, Рованці та Романів Луцького району.

Достовірно знаючи, що на проведення робіт із реконструкції котелень у школах відсутні будь-які дозвільні документи, директор КП уклав із приватним підприємством «Екоресурси Волинь» договір  на виконання цих робіт.

В подальшому, попри те, що роботи і не могли бути виконані,  приватному підприємству було перераховано авансові платежі на суму понад 1 млн 360 тис. грн.

Так само зловживаючи своїм службовим становищем, у 2017 році посадовець уклав із будівельною компанією «Акра-Буд» договори про виконання робіт із реконструкції корпусу школи з добудовою класних приміщень, їдалень, санвузлів в селі Мстишин Луцького району.

Попри те, що будівельні роботи  компанія виконувати не могла, адже у неї анульована ліцензія на проведення таких робіт, директор КП посприяв, аби на рахунок компанії були перераховані авансові платежі, розтративши таким чином майже півмільйона гривень.

Аби уникнути кримінальної відповідальності, посадовець підписав документи, посвідчені невстановленою особою від імені директора будівельної компанії, в які з його відома було внесено завідомо недостовірні відомості про передачу КП «Луцьке» на зберігання ТОВ «Будівельна компанія Акра-Буд» будівельних матеріалів, та подав ці документи до слідчого управління Головного управління Національної поліції України у Волинській області.

У ході досудового розслідування відшкодовано майнову шкоду, яка завдана бюджету Луцького району, на суму 1 366 265 грн, понад 498 тис. грн. залишилися не відшкодованими.

Подальшу долю директора комунального підприємства вирішуватиме суд.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Джокер, Дракула і Бетмен: як луцькі муніципали відгуляли корпоратив. ФОТО
Наступна новина Волинянин застрелив сам себе під час незаконного полювання
Останні новини
Схожі новини