Супрун дозволили повернутися до виконання своїх обов’язків

Супрун дозволили повернутися до виконання своїх обов’язків
Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Фото - PMG.ua

Уже з четверга, 14 лютого, Уляна Супрун може повертатися до виконання обов’язків міністра охорони здоров’я.

Про це сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян у програмі «Вердикт» із Сергієм Руденком, пише Еспресо.

«Сьогодні уряд прийняв рішення, яке дозволяє юридично завтра Уляні Супрун повернутися до виконання обов’язків. Тому із завтрашнього дня міністерство запрацює в повному обсязі», – сказав він.

Омелян наголосив, що дуже розчарований ситуацією, яка склалася з Уляною Супрун.

«Хоча та ситуація, яка склалася, вона мене дуже розчаровує. Тому, що Уляна справді займається великою роботою, її можуть критикувати, але вона зробила фантастичні речі для держави», – зауважив він.

Прес-служба Міністерства охорони здоров’я також повідомила, що уряд прийняв розпорядження, яке дозволяє Супрун повернутися до виконання обов’язків.

«Щоби забезпечити безперервність роботи МОЗ України, сьогодні, 13 лютого, Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження, яке дозволяє в.о. міністру охорони здоров’я доктору Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України, крім виключних повноважень міністра як члена Кабінету Міністрів України, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 р. № 1096 "Про порядок виконання обов’язків міністра у разі його тимчасової відсутност», – йдеться в повідомленні на сайті МОЗ.

Нагадаємо, що Уляну Супрун відсторонили від посади в. о. міністра охорони здоров'я за позовом нардепа від «Радикальної партії Ляшка» Ігоря Мосійчука. Таким чином ухвала суду від 5 лютого забороняє Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра до кінцевого рішення суду (15 лютого).

Нардеп-радикал Ігор Мосійчук назвав три причини, чому позивається до очільниці МОЗ.

Відсторонення очільниці МОЗу викликало неабиякий шквал у соцмережах: користувачі створили хештег #ПідтримуюСупрун, а у Києві з'явилися плакати на підтримку Супрун.

У Центрі протидії корупції заявили, що пояснювальну записку до постанови щодо привласнення Супрун повноважень міністра готували на комп'ютері нардепа від Опоблоку Олександра Долженкова.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь – серед областей, де найбільше хворіють на грип
Наступна новина Луцьк – напередодні Дня святого Валентина. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини